Evo koliko se kućanstava prijavilo za pomoć EU

Prema podacima FMRSP koji su svakoga dana ažurirani, broj unesenih prijava za pomoć u prevladavanju energetske krize na dan 9. studenoga iznosi 15.2334.

Najviše prijava zaprimljeno je iz kategorije kućanstva u kojim su najviše dva člana umirovljenici – njih 106.721.

Slijedi kategorija onih u kojima žive djeca koja su ostvarila pravo na dječji dodatak, gdje je prijavljeno 26.202 kućanstava.

Zatim, zaprimljeno je 19.700 prijava iz kućanstava u kojima žive materijalno neosigurane i za rad nesposobne odrasle osobe koje nemaju prijeko potrebnih sredstava za izdržavanje.

Najmanje prijava, točnije njih 1.328 prijava, stiglo je iz kućanstava u kojima su tijekom prošle godine jedno ili više maloljetne djece, uslijed smrti ili nepoznatog identiteta drugog roditelja, živjelo sa jednim roditeljem koji je dobivao minimalnu plaću od 543 KM ili nije ostvarivao prihode koji se oporezuju.

Najviše prijava stiglo je iz Zenice, a slijede Novi Grad Sarajevo, Tuzla, Travnik, Visoko, Ilidža, Mostar, Lukavac, Novo Sarajevo i Tešanj.

Podsjetimo, javni poziv je otvoren još danas.

Pogledajte statistički pregled FBiH

Što se tiče Županije Zapadnohercegovačke, broj unesenih prijava u Širokom Brijegu iznosi 765, za Posušje taj broj iznosi 935, u Grudama je uneseno 821 prijava, a u Ljubuškom 714.

Pogledajte statistički pregled po JLS

Cijele kategorije umirovljenika izostavljene iz javnog poziva Europske unije

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.