Evo koliko je putnika u pola godine prošlo kroz Zračnu luku Mostar, planiraju novu redovnu liniju

Zračna luka Mostar je u proteklih šest mjeseci evidentirala više od 20.000 putnika.

To smatraju velikim uspjehom s obzirom da imaju redovnu liniju samo za Zagreb, a na uzlaznoj putanji poslovanja uskoro se planira uvođenje i redovnog leta za Beograd.

Ravnatelj mostarske Zračne luke Marko Đuzel za Klix.ba kaže kako je do njegovog dolaska na čelo te zračne luke, od početka ove godine zabilježeno svega 600 putnika, dok je od 15. svibnja, kad je on preuzeo rukovodeću ulogu, do danas evidentirano preko 20.000 putnika.

Nisu to neke brojke, ali kako je bilo ranije za nas su veoma značajne, kazao je Đuzel navodeći kako na putu uspona mostarske zračne luke ima niz planova koji se tek trebaju realizirati.

Marko Đuzel

Na tom putu su značajna 1,3 milijuna KM koje je za njih izdvojila Vlada Federacije BiH, jer kako Đuzel kaže, dio sredstva planiraju usmjeriti za održavanje jedine redovne avionske linije sa Zagrebom, na kojoj tri puta tjedno leti avion Croatia Airlinesa tokom čitave godine.

Ističe da je ta linija već u prodaji za cijelu godinu i da je broj putnika iz dana u dan sve veći.

Zbog toga ćemo na tu liniju potrošiti jedan dio sredstva koji nam fali, a ostali na tehničke pripreme za iduću sezonu kako bi bili što konkurentniji. Na tome intenzivno radimo i po prvi put u povijesti dobili smo certifikat, odnosno međunarodno odobrenje za odleđivanje zrakoplova, a prije mjesec dana smo dobili i certifikat za gorivo, tako da ćemo taj tehnički segment popuniti, a veći dio sredstava koristiti za subvencioniranje novih ruta, kazao je Đuzel.

Među novim aviolinijama je prije svega uspostava redovne zračne veze s Beogradom i po njegovim riječima su pregovori u završnoj fazi, tako da se uskoro očekuje raspisivanje natječaja za odabir aviokompanije.

Pogledajte raspored zimskih letova na relaciji Mostar – Zagreb

Mi smo dosta ograničeni i ja sam izravan kad smo u biranju aviokompanija, jer mostarska zračna luka ima puno limitacija, kad se govori o terenu polijetanju i slijetanju, tako da mi ne možemo pregovarati sa svakim, pojasnio je za Klix prvi čovjek Zračne luke Mostar.

Zbog toga su se po njegovim riječima u pregovorima okrenuli prema klasičnim kompanijama.

Radimo na tome da dogovorimo Beograd s povoljnim uvjetima i čestim frekvencijama i blizu smo dogovora, ali sve ovisi isključivo od raspoloživih zrakoplova, rekao je te otkrio kako bi putnike na ovoj relaciji najvjerojatnije prevozila aviokompanija Air Serbia.

Pored toga se vode pregovori i za aviolinije tijekom sezone, jer kako kaže samo charter letovi su zabilježili oko 10.000 putnika, te se namjerava pored onih postojećih veza, proširiti povezanost s novim destinacijama.

Ističe, kako ne treba zaboraviti, da s mostarske zračne luke tri godine nije ništa letjelo i da je mnogo posla koji se još treba uraditi da bi došao na svoje, pa se tako uz pregovore intenzivno radi na tehničkim pripremama zračne luke, kako bi bio poželjan za što više aviokompanija.

Zračna luka Mostar je zaista specifičan u odnosu na ostale. Iako svi pričaju da je Mostar najbolji teritorij s najviše ljetnih dana, nije to baš tehnički tako i imamo još mnogo posla, zaključio je Đuzel u razgovoru za Klix.ba.

(www.jabuka.tv | Foto: Zračna luka Mostar)

10 komentara

    • Bas tako nesposobno rukovodstvo. RS/ Banja Luka ima Izmedju ostalog niskotarifne linije sa Skandinavljem cijelo ljeto i zimu a ovi u Mostaru se koprcaju samo sa Zagrebom i Beogradom i skupim aviokompanijama. Na zalos i štetu običnog naroda.

  • Neznam čemu linija za beograd , kad ima puno potrebniji linija za Hercegovinu , Stuttgart, Köln-Bonn , Berlin to su važne linije za naše ljude u zapadnoj Evropi, kakav beograd ni u ludilu eto im Crna Gora

    • Super ,da se otvaraju nove linije ,pogotovo sa svim jugoslovenskim republikama .aerodrom mostar je na super poziciji tako da vremenske prilike ne mogu ometati avio saobraćaj .

    • Super ,da se otvaraju nove linije ,pogotovo sa svim jugoslovenskim republikama .aerodrom mostar je na super poziciji tako da vremenske prilike ne mogu ometati avio saobraćaj .

    • Ocito ne razumijes kako funkcionira zracni promet. Kad dodjes iz Mostara u Beograd u hub Air Serbie ti uzimas let dalje za bilo koju destinaciju u Europi. Zato svaka cast za taj potez. Onaj tko gleda tranzit dalje njemu je svakako puno bolja opcija Beograd nego Zagreb.

  • Koja velika brojka…da je stiče bilo bi ih tri puta više .Nesposobni ste …luka stalno u gubitku.Čemu se hvalite …to svak zna !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.