Evo koliko je novca Lidl uložio u BiH

Kompanija Lidl nedavno je ubrzala pripreme za ulazak na tržište Bosne i Hercegovine.

Lidl je započeo gradnju nekoliko objekata širom zemlje, a pokrenuli su i proces zapošljavanja i obuke zaposlenika.

Još jedan bitan pokazatelj koji govori o tome da je njemački div ubrzao ulazak na naše tržište svakako su i financijski pokazatelji.

Prema podacima BiznisInfo.ba, dugoročna imovina kompanije Lidl BH na kraju 2023. godine je dostigla iznos od 114 milijuna KM, od čega se na nekretnine, postrojenja i opremu odnosi 108 milijuna KM.

Godinu ranije dugoročna imovina je iznosila 42 milijuna KM.

Ukupna imovina lani se popela na 158 milijuna, sa 83 milijuna godinu ranije. Kapital tvrtke sada je 143 milijuna maraka.

Pripremljen teren za gradnju objekta Lidla u Mostaru

Kompanija je 2023. godine poslovala s gubitkom od 18 milijuna KM, slično kao i godinu prije toga kada je gubitak bio oko 19 milijuna maraka. Na troškove plaća i ostalih osobnih primanja lani je otišlo 9,4 milijuna maraka.

Sav ovaj novac praktično predstavlja iznos koji je kompanija dosad investirala, bilo za svoje poslovanje ili za stjecanje imovine, odnosno nekretnina.

Prema podacima BiznisInfo.ba, otvaranja trgovina Lidla u Bosni i Hercegovini očekuje se 2026. ili 2027. godine.

Lidl objavio fotografije svog prvog završenog objekta u BiH

(www.jabuka.tv)

13 komentara

  • Čim se prvi Lidl otvori u Hercegovini, trgovine naših ratnih profitera “uglednih gospodarstvenika” me više neće vidjeti.

  • Da znate sta prodaju u lidlu ne bi ni isli, skoro u svim proizvodima kukci i otrov, sad mjenjaju one slike kukaca u druge u obliku biljaka jer ljudi su saznali… procitajte provjeri hr

  • I nasi zaposaljavaju pa kakve su place,kao prvo koje cijene su nabili jer nema konkurencije nikakve sve uvoze iz Bosne,Srbije Makedonije Bugarske za 60%manju cijenu nego sto platimo.
    Sramota nek im se stane u red

  • Lidl je tako jeftin pa se tako širi .poenta je što nam prodaje jeftin i nekontroliran otpad a mi jadnici mislimo da je jeftino .ja ne idem u takve trgovine dosta mi je i onako bolesti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.