Evo koliko ćemo čekati na otvaranje Lidla u BiH

Komentirajući dolazak njemačkog diskontera Lidl na tržišta regije, urednik specijaliziranog portala Retail Serbia, Žarko Grozdanić rekao je da ne očekuje brzo otvaranje.

Lidl je nedavno završio prvi objekt u Bosni i Hercegovini. On će biti test filijala kao što je bio objekt u Smederevu. U njemu će se obučavati budući radnici u maloprodajnim objektima, ali i raditi na pozicioniranju proizvoda. Ipak, sigurno je da građani u Bosni ipak neće imati priliku kupovati u Lidl prodavaonicama bar još dvije do tri godine, naveo je.

Podsjetimo, BiznisInfo.ba je nedavno pisao da bi se na otvaranje Lidl prodavaonica u BiH moglo čekati čak do 2027. godine. Lidl trenutno gradi veliki logistički centar u Lepenici kod Kiseljaka.

Lidl završio izgradnju svog prvog objekta u BiH

Ulazak na crnogorsko tržište je veoma skup ,a pored toga s veoma malim brojem stanovnika i skromnim standardom nije zanimljivo velikim zapadnim trgovcima, smatra Grozdanić.

Ipak, na tržištu posluju veoma kvalitetni lanci koji su poslednjih godina podigli razinu usluge, ali i otvorili moderne objekte s veoma dobrim izborom. Radi se o veoma specifičnom i malom tržištu koje je u rukama domaćih i jednog regionalnog lanca, kazao je Grozdanić u razgovoru za portal Investitor.

Crnoj Gori je potreban Lidl, ali se plašim da Lidlu možda ipak Crna Gora i ne bude potrebna čak ni samo kao na popsu zemalja u kojima posluje. Mnogo je problema na jednom veoma malom tržištu, napominje.

Zavirite na najveće Lidlovo gradilište u BiH

Situacija u Sjevernoj Makedoniji je malo bolja, ističe Grozdanić, dodajući da se radi o manjem tržištu očekuje da tamo neće biti većih problema.

Filijala iz Sofije vodi operacije, a imajući u vidu veliki uspjeh u Bugarskoj, očekujem isto i u Sjevernoj Makedoniji, rekao je, prenosi BiznisInfo.ba.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Kako se veselite na zapadno smece koje ce se vama prodavati. Sto ne reklamirate domace hrvatsko?, sto je jos ostalo.

  • Ovaj Lidl reklamira proizvode s ucrtanom crvenom petokrakom. Nema šanse da bih kod tih komunjara išta kupio. Ma, ne bih od njih ništa besplatno. Ebo ih drug Staljin!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.