Evo koji parovi su zapravo najsretniji u svojim vezama

Brojni stručnjaci već su dokazali da na društvenim mrežama stvaramo sliku o sebi koja nam na kraju tvori pritisak. Mjerimo svoju vrijednost prema “lajkovima”, a sada psiholozi tvrde da društvene mreže utječu i na naše ljubavne veze, više no što mislimo.

Iako je prirodno, pa i poželjno da budemo ponosni na svog partnera i da se njime “hvalimo” na društvenim mrežama, stručnjaci kažu da postoji veza između toga koliko smo zapravo sretni s našim partnerom i koliko o njemu pričamo na društvenim mrežama, prenosi Ordinacija.hr.

Ne možete se bolje osjećati u vezi onoga s čime niste zadovoljni samo zato što će pratitelji i prijatelji na društvenim mrežama drukčije misliti o tome.

Drugim riječima, ako nas ne veseli neki dio našeg života za koji mislimo da bi to trebao činiti, tražimo potvrdu negdje drugdje – u ovom slučaju, na društvenim mrežama. Podsvjesno, to će nas natjerati da drukčije gledamo na svoju vezu, umjesto da prihvatimo da nam jednostavno nije dobro!

Drugo, ako ste sretni s nečim, onda ste potpuno “u tome”. Manje će vam puta pasti na pamet da se fotografirate ili provjeravate društvene mreže.

Parovi koji svoje privatne probleme i teškoće ostavljaju offline, puno bolje prolaze. Ako baš sve dijelite s prijateljima na društvenim mrežama, bez obzira na kontekst, u svađu ili razmiricu donosite još jedan dodatni problem, koji vam u tom trenutku ne treba!

Ne trebate ništa dokazivati

Sretni parovi ne koriste jedno drugo kako bi dokazali svijetu da su sretni, privlačni i da se vole. Zajedno su jer je to njihov izbor, a ne zato jer žele da se njihovo nezadovoljstvo “liječi” drugima. 

Istraživanja su pokazala da se oni koji ne ulogiraju na Facebook jedan tjedan osjećaju puno sretnije. Depresija je povezana s prevelikom upotrebom društvenih mreža.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.