Evo kako možete produžiti životni vijek baterija na laptopu – Jabuka.tv

Evo kako možete produžiti životni vijek baterija na laptopu

Opcija kreiranja power plana svog laptopa uštedit će vam mnogo vremena, novca i energije, i vaše i vašeg računara. Kako biste napravili svoj plan potrošnje baterije računara, uđite u podešavanja unutar Control Panel klikom na Power Options.

Kada odete i odaberete ovu opciju, možete napraviti svoj plan u Windows 10.

Osim toga, donosimo vam dvije ključne stvari koje je potrebno da primjenite kako biste sačuvali energiju svog laptopa-

Isključite ekran i stavite računar u stanje mirovanja

Ovo su dvije najlakše opcije, gašenje ekrana i sleep mode. Na prenosnim računalima s Windows 10 operativnim sustavom imate mogućnost vezanu uz situacije kad uređaj crpi bateriju ili je priključen na struju.

Možda ćete se morati poigrati s vremenom prije nego što dobijete ono što želite, ali ako uključite li ove opcije, sigurno ćete uštediti bateriju.

Osvijetljenje ekrana

Ukoliko ne znate gdje se nalaze podešavanje za uređivanje osvjetljenje ekrana, to nije problem jer je riječ do operativnog sustava. Microsoft je modularnost ove opcije sklonio iz opcija za uštedu energije još u nadogradnji 1.809.

Osvjetljenje sada možete mijenjati odlaskom na notifikacije u donjem desnom kutu ekrana, unutar opcije Action Center gde ćete pronaći slajder koji služi upravo za ovu svrhu, piše Magazin.novosti.rs.

Spuštanjem slajdera i osvijetljenja ekrana sa 100 posto na 70 posto smanjit ćete potrošnju energije za 20 posto.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.