Evo kako kombinirati sivu boju u uređenju doma

Siva boja u interijerima često je zapostavljena, a u većini slučajeva predstavlja baznu boju koja naglašava ostatak u prostoru

Tehniku korištenja sive boje u cilju poboljšanja izgleda ostalih boja i oživljavanja dizajnerske sheme prostorije s lakoćom ćete primijeniti u vlastitom domu, a stručnjaci u dizajnu interijera otkrivaju kako ćete najbolje iskoristiti njezin potencijal.

Siva, prema riječima stručnjaka, odlično funkcionira u velikim dijelovima prostorija, od poda pa sve do stropa.

Posljednjih sezona primijećena je velika potražnja za tepisima u sivim tonovima, piše Tportal.hr, a brojni vjeruju da je razlog tomu u svestranom učinku sive boje koja se s lakoćom i suptilno prilagođava ostatku boja u prostoriji.

Trend sive boje vidiljiv je i po pitanju tamnih kuhinja koje posljednjih mjeseci dominiraju svijetom interijera, a u kombinaciji s metalnim detaljima djeluju posebno luksuzno.

Kako kombinirati sivu boju?

Za dramatični izgled prostorije sivu boju kombinirajte sa slojevima tamnih tonova poput ponoćne plave ili boje pepela. Za svježiji izgled prostorije, paletu sivih boja kombinirajte s lakšim i mekanim tonovima poput zlatnožute ili svijetlo zelene boje.

Siva boja u prostorijama

Siva boja u kuhinji je moderan klasik i uvijek djeluje luksuzno, no prema riječima stručnjaka u dizajnu interijera, tamni tonovi sive manje se viđaju u prostorijama poput spavaće sobe i dnevnog boravka.

Ako je dnevni boravak dovoljno prostran i bogat prirodnom svjetlošću, tamniji tonovi sive boje odlično će se uklopiti, a u prostoriji poput kupaonice detalj tamno sivih ručnika podarit će joj luksuzan dojam.

Bez obzira na stil koji osobno preferirate i njegujete u domu, siva boja će ga dodatno istaknuti i naglasiti ono najbolje u prostoriji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.