Evo kako jednostavno provjeriti pritisak u gumama bez odlaska na pumpu

Da biste provjerili pritisak u gumama svog automobila, ne morate ići na benzinsku pumpu.

Naravno, vlasnici novijih automobila u standardnoj opremi imaju TPM (Tire Pressure Monitor) sustav, koji će automatski na ploči s instrumentima upozoriti vozača ako pritisak zraka u gumama padne. S druge strane, ovaj koristan dodatak osjetno poskupljuje praksu ustaljenu kod brojnih vlasnika automobila, a to je nabavka dodatnog seta kotača sa zimskim gumama. Ispod dodatnih 1200 kuna za četiri zamjenska senzora ne možete proći.

Redovno provjeravanje pritiska u gumama je bitno, i to ne samo zbog optimalnog trošenja guma i potrošnje goriva već i zbog sigurnosti vožnje. Naime, opće je poznato da pritisak zraka u gumama utječe na trošenje vanjske površine, potrošnju goriva, ali i držanje ceste.

Ako želite redovito provjeravati pritisak u gumama, a spadate u red onih koji vole nakrcati mobitel aplikacijama, evo još kojeg prijedloga. TireCheck aplikacija nakon unosa godišta i modela auta traži da fotografirate svaku gumu, a potom će vam javiti djeluje li vizualno kao da je dobro napumpana. Također, reći će vam koliko novca biste mogli izgubiti ako je pritisak nedovoljan.

Druga aplikacija omogućuje vizualnu provjeru guma, njenih šara i dubine samog profila. Također, postoje i aplikacije koje će vam pomoći u izboru dimenzija guma, preračunavanju jedinica za tlak, ali i upozoriti vas da je vrijeme za zamjenu guma.

Pitanje je samo jeste li od onih koji slijepo vjeruju ovakvim aplikacijama. Ako jeste, mi ćemo vam savjetovati da ipak koji put navratite do benzinske ili bar kupite ručni mjerač pritiska.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.