Evo kad u FBiH počinje isplata mirovina za travanj

U skladu sa Zakonom o MIO/PIO, mirovine za travanj bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice FBiH u petak, 5. svibnja, objavili su iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

Na temelju Odluke Upravnog odbora FZ MIO/PIO o konačnom iznosu redovitog usklađivanja, sve mirovine su uvećane za 16,25 posto u odnosu na mirovinu iz prosinca 2022. godine.

Podsjećamo, u siječnju ove godine mirovine su, akontacijskim modelom, usklađenje za 11,1 posto, te se navedeni postotak uvećava za dodatnih 5,15 posto, što daje iznos konačnog usklađivanja mirovina od 16,25 posto, ističu iz Federalnog zavoda.

Pritom napominju da u skladu s tim, najniža mirovina za travanj iznosi 518,07 KM, zajamčena 618,29, dok je najviša mirovina 2.527,83 KM.

Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, kojih je na isplati za travanj 357.423, iznosi 649,39 KM.

Pored uvećane mirovine za travanj, korisnici će primiti i razliku za prva tri mjeseca između isplaćenog akontacijskog iznosa i iznosa mirovine po odluci o konačnom usklađivanju.

Mirovinu za travanj primit će ukupno 434.403 korisnika, a potrebna sredstva za isplatu mirovina te razlika za prva tri mjeseca, iznose oko 295 milijuna KM, naglašavaju iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Treba linearno povećanje mirovina jer povećanje u postotcoma prave se sve veće i veće razlike,10% je nekom 50 km a nekom 300km,a svakom treba živjeti,jer ovi koji su raduli 40 godina tek mogu dobiti ovu jadnu mirovinu sa 65 godina ,ako je dožive uopće.A neki su mladi dobili mirovine i uživaju decenijama 2-3 tisuće maraka,rećete što se nisu snašli pa ne bi radili do 65 godine,ima i toga.

  • A jeste dosadni,moja mama sa fakultetom i 30 godina staža,nije mogla ostvariti puni zbog rata sad treba biti presretna,ma marš državo,ovo je dno dna,neka te Fadile u ćuzi,tamo spadaš.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.