Europska unija želi mijenjati hrvatski grb na dresu?

Hrvatski grb u zvjezdicama, engleska “tri lava” na plavoj EU pozadini ili lijepi grb talijanskoga nogometnoga saveza okružen simbolima Europske unije. Sve to i mnogo više uskoro bismo mogli gledati na nogometnim terenima nakon najnovijega prijedloga administracije EU-a.

Nekome u Bruxellesu pala je na pamet ideja da bi sve zemlje članice Europske unije na sportskim natjecanjima trebale na dresovima uz nacionalna obilježja nositi i zastavu međunarodne zajednice kojoj pripadaju.

“To je sjajna prilika za promicanje vrijednosti Europske unije kroz sportska natjecanja i prilika za povećanje dobiti od turizma”, stoji u čudnom priopćenju iz Bruxellesa.

Prema lisabonskom ugovoru iz 2009. godine, EU ima pravo donositi pravila i prijedloge vezane uz sportska natjecanja, a ovu inicijativu pokrenuli su i 2011., ali na kraju je ipak odbačena, piše Index.hr.

Zastava s 12 žutih zvjezdica na plavoj podlozi službena je u EU-u od 1985. godine i simbolizira jedinstvo, solidarnost i harmoniju zemalja članica. Koliko bi unijela harmonije na nacionalne dresove, tek treba vidjeti.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Odkad je god usla u EU, Lijepa nasa prestala je biti suverena drzava a postala je provincija EU i onih koji njome upravljaju! Nista ne smiju bez Brisela i EU parlamenta, osim mozda izabrati boju fasade na skolama a nisam siguran smiju li i to! Na svim drzavnim institucijama su EU zastave pored Hr zastave, tako daje savrseno jasno tko upravlja domovinom! Da je Hr uistinu samostalna drzava te stvari se ne bi dogadjale a bila je samostalna tamo nekad do smrti pok. dr.Franje Tudjmana i pok. Gojka Suska cija su istovremena oboljenja zanimljiva koincidencija…

  • Nemogu nesto osporit kad nije njihovo
    To je nas grb i nase boje moramo ostat svoji !
    Ni mi nikome ne crtamo boje i ne krojimo tkaninu .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.