Europska komisija oglasila se oko izbora u BiH

Od iznimne je važnosti da se u listopadu održe pošteni, slobodni i uključivi izbori u BiH bez preduvjeta i opstrukcije, stajalište je Europske komisije.

Od iznimne je važnosti da se u listopadu, kao što je predviđeno, održe pošteni, slobodni i inkluzivni izbori kako bi se građanima omogućilo da koriste temeljno pravo glasa, bez preduvjeta i opstrukcije, odgovor je Komisije na upit o stajalištu vodstva bosanskohercegovačkih Hrvata i hrvatske vlade da izbori po sadašnjem izbornom zakonu mogu dodatno pogoršati stanje u zemlji jer se ne jamči pravo Hrvatima da biraju svoje predstavnike.

U Komisiji dodaju da i dalje stoji potreba da se u BiH ukloni diskriminacija u skladu s presudama Europskog suda za ljudska prava, da se poboljša integritet izbora i ojača funkcionalnost institucija.

Na upit o mogućem bojkotu izbora i o najavi vodstva Hrvata u BiH da će poduzeti korake za teritorijalni preustroj zemlje, u Komisiji kažu da je neprihvatljiva svaka inicijativa koja podriva jedinstvo, teritorijalni integritet i suverenost Bosne i Hercegovine.

Schmidt: Neprihvatljive su najave teritorijalne reorganizacije

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Konačno je istina isplivala na vidjelo. Trebalo je više od 25 godina. Hrvati u BiH su prodani u Daytonu 1995. HDZ nam laže cijelo vrijeme iako znaju što su potpisali. Nisu nam uzalud omogućili dobivanje Domovnice i hrvatskog državljanstva. Morali su nam ostavit neku alternativu.

  • Kako ne vidi te pisana evropa ništa bas, pa taj Tzv predstavnik Hrvata ona pijandura nije nikad posjetio grad u kojem su Hrvati. Ma mrs sve u p.m.

  • Naše je da se borimo do kraja a žugatorima je potrebna jedino borba za novu Kugoslaviju. Žugatori ne imali mira, takvi slični ubiše kralja Zvonimira

  • Zrinko Tutiću, pitaj svoje partizane kad će vratit otete ovce i žito i kad ćete otkriti di su tvoji zatrpali hrvatsku vojsku i civile sa Blajburga.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.