Europska komisija ne vidi nikakve pravne prepreke u vezi s Pelješkim mostom – Jabuka.tv

Europska komisija ne vidi nikakve pravne prepreke u vezi s Pelješkim mostom

Na upit televizije N1 o tom postoje li neki pravni problemi koji bi mogli spriječiti gradnju mosta na Pelješcu od strane Republike Hrvatske, iz predstavništva EU u BiH stigao je odgovor kako je Europska komisija pažljivo analizirala prijavu projekta koju je primila od Republike Hrvatske za sufinanciranje Pelješkog mosta.

Pritom je provjerila jesu li ispunjeni svi zahtjevi i procedure iz Uredbe o kohezijskoj politici prije nego što je projekt usvojen 7. lipnja 2017.

Na osnovu dodatnih informacija koje je Hrvatska dostavila, Europska komisija je zaključila da ne postoje neriješeni pravni problemi sa ovim projektom kada su u pitanju unutarnje procedure Komisije i EU, prenosi HMS.

U skladu sa članom 77 (4) Ugovora o funkcionicanju Europske Unije (TFEU), geografska razgraničenja granica spadaju u nadležnost država članica, u skladu s međunarodnim pravom. Kako institucije EU nemaju nadležnosti u ovoj oblasti, Komisija je u duhu dobrosusjedskih odnosa s Bosnom i Hercegovinom pozvala Hrvatsku da poduzme sve neophodne radnje za rješavanje eventualnih neslaganja oko demarkacije granice, naveli su za  iz Press ureda Delegacije EU/EUSR-a u BiH.

Čović čestitao Plenkoviću na početku izgradnje Pelješkog mosta

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.