Europljani sve više vjeruju Xiaomiju | Jabuka.tv

Europljani sve više vjeruju Xiaomiju

Kineska kompanija Xiaomi nedavno je održala događaj kojim je obilježila 10 godina od osnivanja kompanije.

Kompanija je zaista za tih 10 godina stekla jako dobru reputaciju kao proizvođač pametnih telefona, laptopa, pametnih satova. Kompanija sad izvještava o jakom rastu prodaje i to na europskom tržištu.

Naime, kompanija Xiaomi objavila je izvještaj iz drugog kvartala 2020. godine, a rezultati poslovanja su i više nego odlični. Tako je Xiaomi ostvario ukupni prihod od 7,7 milijardi američkih dolara u drugom kvartalu 2020. godine, što je rast od 3,1% u odnosu na isti period prošle godine i rast od čak 7,7% u odnosu na prvi kvartal tekuće godine.

Ukupna dobit kompanije iznosila je 650 milijuna američkih dolara, što je 129,8% u odnosu na prošlu godinu i 108% više nego u prvom kvartalu ove godine. Xiaomi je zabilježio znatan porast prodaje na tržištima izvan Kine, a to se naročito odnosi na naše europsko tržište.

Tako su isporuke Xiaomijevih uređaja porasle za čak 65% u Europi u odnosu na drugi kvartal prošle 2019. godine. Xiaomi je tako bio glavni dobavljač pametnih telefona u Španjolskoj, dok je u Francuskoj Xiaomi bio drugi, a u Njemačkoj četvrti, piše Bajtbox.

Kada je, pak, riječ o indijskom tržištu, tu je Xiaomi zabilježio pad od 28%, no indijsko tržište još se oporavlja od pandemije Korona virusa. Iz Xiaomija navode da ovdje nije riječ o padu potražnje kupaca, već u nedostatku zaliha telefona u Indiji. Inače, nakon kineskog tržišta, indijsko je drugo po najveće tržište za Xiaomi, te je uskoro očekivati porast prodaje Xiaomi proizvoda u Indiji.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: