Europa kreće u zaštitu 5G mreže, kineski Huawei neće biti zabranjen – Jabuka.tv

Europa kreće u zaštitu 5G mreže, kineski Huawei neće biti zabranjen

Europska unija naložila je svojim državama članicama da poduzmu sve neophodne korake kako bi osigurale svoje 5G mreže, ali se novim smjernicama neće zabraniti pametni telefoni Huawei kako su to tražile Sjedinjene Američke Države.

Europska komisija je priopćila da bi zemlje Europske unije trebale “primijeniti relevantna ograničenja za dobavljače za koje se smatra da su visoko rizični”. To, međutim, ne znači da će biti zabranjeni određeni uređaji.

Velika Britanija, koja ovog tjedna napušta Europsku uniju, priopćila je jučer da će kompaniji Huaweij omogućiti ograničenu i visoko reguliranu ulogu u svojim 5G mrežama.

Visoka službenica Europske komisije Margrethe Vestager kazala je da su njihove preporuke od “velikog strateškog značaja”.

5G omogućava veću i bržu obradu podataka, a smatra se sastavnom komponentom novih povezanih tehnologija poput automatiziranih vozila i pametnih uređaja.

Trumpova administracija zatražila je od saveznika da blokiraju Huawei iz njihovih 5G mreža radi zaštite nacionalne sigurnosti. Huawei je negirao da njihovi proizvodi predstavljaju sigurnosni rizik.

Huawei je pozdravio najavu EU saopćivši da će to omogućiti kompaniji da nastavi sudjelovati u uvođenju 5G mreže u Europu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.