Eruptirao vulkan u Italiji: Turisti skakali u more, jedna osoba poginula

Vulkan na otoku Stromboli eruptirao je u srijedu izbacivši pepeo visoko u nebo, objavio je državni institut za geofiziku i vulkanologiju (INGV).

Talijanska agencija ANSA je rekla kako su se turisti, uplašeni neočekivanom eksplozijom na malom mediteranskom otoku, bacili u more. Poginula je jedna osoba u odronu kamenja, dok je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Nažalost, jedan je čovjek mrtav, nekoliko je ozlijeđeno, ali ne radi se o ozbiljnim ozljedama, kazao je Calogero Foti, koji radi za hitnu službu.

Žrtva je 35-godišnji muškarac sa Sicilije koji je bio u šetnji kada je vulkan eksplodirao. Njegovu prijateljicu pronašli su dehidriranu i u stanju šoka, izvijestila je novinska agencija AGI.

Mornarica je raspoređena za moguću masovnu evakuaciju, a već je evakuirano 70 osoba.

Vidjeli smo eksploziju. Čula se jaka buka. Začepili smo uši. Nad nama je bio oblak pepela. Cijelo je nebo puno pepela, rekla je svjedokinja Michela Favorito koja radi u jednom hotelu, prenosi Večernji.

Fiona Carter, britanska turistica koja se nalazi na otoku Panarea čula je erupciju. Okrenuli smo se da vidimo oblak koji dolazi iz Strombolija. Svi su bili u šoku. Zatim se lava počela spuštati prema malom selu Ginostra, ispričala je za Reuters.
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.