Eric Nelson potvrđen za novog američkog veleposlanika u BiH

Eric George Nelson, kandidat predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa za veleposlanika u Bosni i Hercegovini, potvrđen je jučer na Odboru za vanjske poslove Senata SAD.

Prema pisanju Dnevnog avaza, senatori su jednoglasno potvrdili njegovu nominaciju.

Time su otvorena vrata za istu takvu potvrdu i u samom gornjem domu američkog parlamenta. Nakon toga, Nelsonu slijedi i ceremonija polaganja zakletve u State Departmentu, čime se otvara put za njegov dolazak u BiH.

Može se očekivati da on na dužnost u Veleposlanstvu SAD u Sarajevu stupi već do početka sljedeće godine. Nelsona je Trump nominirao ove godine. Relativno brzo, 4. listopada, on je saslušan pred Odborom za vanjsku politiku Senata.

Tijekom svog istupa istaknuo je da će se boriti za daljnji napredak BiH u oblasti ekonomije i borbe protiv korupcije, vladavinu zakona i bolju upravu i vlast, poboljšanje sigurnosti i veća ljudska prava.

Nastavit ću s dosadašnjim aktivnostima veleposlanstva na povećanju transparentnosti i odgovornosti. Kada lokalne institucije ne budu djelovale ili kada bude ugrožena stabilnost i sigurnost, ciljane sankcije mogu biti efektivan odgovor, naveo je Nelson u svom svjedočenju pred senatorima.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

      • Koje nepoznavanje povijesti. Pa islamisti su izmislili pedofiliju i peder…luk. Puni osmanlijski arhivi o uživanju sultana, veliki veziri, veziri, aga, begova i ostalih paževa. Zakon Devširme su uveli kako bi sve to sustavno prvodili u praksi i uzimali su male dječake, najprije za osobna homoseksualna uživanja, a onda od njih pravili vojsku janjičara. Nema janjičara koji je izbjegao najprije torturu seksualnog roba, pa poslije obučenog ubojicu – vojnika, koje se slalo na svoje, a ovi su ih mrzili iz dna duše što su dozvolili da im se ovo događa. Zamislite stotine tisuća silovanih dječaka, pa obučenih ubojica koji mrze sve i poslati ih da haraju svijetom. Zato ne brini, ovi imaju iskustva u tome i naći će oni svih uzrasta da brinu o “potrebama” stranih “velikodostojnika”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.