Erdogan zaprijetio slanjem milijuna izbjeglica na Europu ako se turski napad u Siriji označi okupacijom

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da će Ankara poslati 3,6 milijuna sirijskih izbjeglica iz Turske ka Europi ukoliko europske države vojnu operaciju turske vojske u Siriji ocijene kao okupaciju.

Otvorit ćemo granice i poslati 3,6 milijuna izbjeglica u vašem pravcu, rekao je Erdogan u govoru zastupnicima iz svoje stranke Pravde i razvoja (AKP).

Erdogan je stao u obranu turske operacije u Siriji nakon niza međunarodnih kritika, navodeći da će akcija podržati teritorijalni integritet te zemlje tako što će se suprotstaviti kurdskoj kontroli na sjeveroistoku.

Prema njegovim riječima, oni nisu iskreni, misleći pritom na Saudijsku Arabiju i Egipat, dok Ankara poduzima akciju i time se razlikuje od Rijada i Kaira. Turski predsjednik navodi da je cilj vojne operacije protiv kurdske policije obnova demografske strukture regije i slanje Sirijaca njihovim kućama.

Dodao je da su turske snage na sjeveroistoiku Sirije ubile više od stotinu militanata. Turska je jučer napala položaje kurdske milicije na sjeveroistoku Sirije, samo nekoliko dana nakon što su se američki vojnici povukli iz te oblasti.

(Srna)


16 komentara

 • Ma kome mazete oci. Karta vec nacrtana, pravi prostor sirijcima iz turske koje ce posle protjerat. Dali mu rok dva tjedna da zavrsi pa ko fol pregovori a vec planovi naselja uradjeni. Igraju veliki (usa, rusija, njemacka…) trpe mali (kurdi)

 • Pa ima li itko od ovih političkih papučara u Europskoj uniji da to neskrivenom islamisti i poborniku terorističke organizacije Muslimanskog bratstva kaže da je prešao svaku granicu i da ovo nije vrime osmanlijskih šugavaca koji su stotinama godina terorizirali i ubijali krščane uglavnom srednje i istočne Europe.Europska unija , političke i policijsko vojne strukture bez ikakve velike gužve mogu poslati stotinu tisuća vojnika i još isto toliko policajaca na granice Grčke, Macedonije i Bugarske.
  Bez ikakve velike i srceparajuče buke.E.UNIJA ,samo ako hoće može učiniti da nijedan,podvlačim nijedan migran ,sve i da hoće neće moći uči u prostore europske unije, dakle, istočnije od granica Bulgarske i Grčke.
  Niti jedan neće moći uči ako postoji volja političkih predstavnika E.Unije da nema prolaz ka Europi.
  E, sada, podstavlja se pitanje kome je zapravo interes i kakav je zapravo kome interes unutar EUnije, da slobodno puštaju ekonomske i religiozne izbjeglice unutar Europe.
  To je pravo i pravo pitanje.
  Niti jedan taj arapski migrant ne bi mogao ući u Europu da nekome na zapadu nije interes taj neradnički soj dovuči u Europu kako bi ih jednog dana(eventualno,naoružali, obučili) i spremili da ratuju za nekoga na zapadu protiv nekoga unutar Europe ili još bolje , izravno protiv vijno jake Rusije ,buduči da danas, više od 50% europskih muškaraca, ne želi, niti hoće ratovati protiv Rusije u mogučem, poželjnom, i vrlo vjerojatno ishođenom sukobu elita protiv ovakve, jake, neovisne, suverene i gospodarski sve oporavljenije Rusije.
  Kad se samo sjetim onog izbjegličkog vala iz rujna dvije tisuće i petnaeste kad je par milijuna uglavnom muškaraca nahrlilo u Europu sa istoka Arabije,prvo što mi pada na pamet je izjava dana u centralnom dnevniku nekoč prvog čovjeka ,ministra policije J.Morića koji izravno u kamere govori kako je to sila(sila, izbjeglica, pod navodnicima) koju , ZAMISLITE,nitko ne može zaustaviti.
  I takav , čovjek ,bolje rečeno bjednik bez muda i uškopljen od raznih nevladinih udruga, nama je Hrvatima nekoć davno prije bio čak i ministrom hrvatske policije.
  Pa zar može jadnije, niže i bezizražajnije?
  Po meni ne može,jer kad bi institucije Europske unije radile ono za što su ih NARODI,te iste Unije izabrali, ponavljam Izabrali, onda niti jedan ovaj arapski migrant ne bi mogao ući u Europu pa makar čekao 4o’ godina kao Židovi u pustinji sMojsijem.
  I ONDA BI SE OVAJ KLOŠAR ERDOGAN MOGAO ŠEPURITI KAO DRESIRANI PAPAGAJ I PRIJETITI DO MILE VOLJE EUROPI KOJA BI SE HVATALA ZA TRBUH OD SMIJEHA ZIOG NJEGOVIH PRIJETNJI.
  OVAKO, UMJESTO DA S EUROPA NJEMU I SLIČNIMA NJEMU SMIJE I S GNUŠANJEM IH OSUDI, NA DJELU SU IZVRNUTA PRAVILA I IZOKRENUTA LOGIKA KOJA SPAMEČU NEMA NIKAKVIH DODIRNIH TOČAKA , A KAKO STVARI STOJE, NEKOME JE OČITO INTERE, ŠTO GORE-TO BOLJE.
  TO ZASIGURNO NIJE INTERE SLOBODARSKIM KURDIMA, BORCIMA I RATNICIMA KOJE E.Unija iAmerika po tko zna koji put ostavljaju zabivši im nož u leđa.
  a KURDI nisu baš ni beznačajan ni malen narod.
  Ima ih danas otprike 40 milijuna u pet zemalja Bliskog Istoka i najveći su narod na svijetu koji nema svoje države.Ni turaka nema puno više d njih , možda jedva nešto više i zato će Kurdi, prije ili kasnije s Amerikom i bez nje i bez Europe, stvoriti svoju državu koju im pripada po svakom pravu.

 • Sa ovim nasiljem i vojnom intervencijom u drugoj zemlji ovaj lik pravi nove izbjeglice. Znaci mozes poginuti iki bjezati. Prijedlog za EU da vrati Erdoganu turke iz turske a da prime izbjelice.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.