Erdogan zaprijetio EU da će otvoriti granice za migrante

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u subotu je ponovio svoju prijetnju da će otvoriti granice za sirijske izbjeglice, dodavši kako Ankara ne bi mogla sama podnijeti još jedan priljev migranata iz Sirije.

Postoji “nova migrantska prijetnja” iz sirijske regije Idlib, kazao je Erdogan i pozvao Europsku uniju da financijski pomogne.

Ili ćete podijeliti taj teret ili ćemo otvoriti vrata, rekao je turski čelnik i dodao kako EU još uvijek nije ispunila svoje obećanje financijske pomoći.

EU je 2016. pristao Ankari poslati 6 milijardi eura u zamjenu za zasutavljanje migranata na turskom teritoriju. Erdogan tvrdi kako je Turska dosad na sirijske izbjeglice potrošila oko 40 milijardi dolara, a da je EU dala oko “3 milijardi eura”.

Moramo li se mi uvijek brinuti oko toga? Neka se ovaj put brinu oni, zaključio je Erdogan.

Glasnogovornica EU-a za migracije Natasha Bertraud je u četvrtak, nakon prve Erdoganove prijetnje otvaranjem granica, kazala kako je EU već isplatio 5,6 milijardi eura.

(Hina)


13 komentara

 • Pa ima li itko pametan u toj jadnoj i tuznoj Europi pa da lupi sakom o stol i kaze EU policija na granicu sa Turskom i ni ptica nece uci i EUROPU!Pa valja Europa ima toliko snage ljudstva i moci da to napravi?!Eti im granice prema Saud Arab I ostalim zemljama bogatim naftom!Pa brate Bujrum na naftne platforme!

  10
 • Ovo je demokracija muslimana, prijetnja i ucjene. Ako EU ja ne moze braniti granice od ove napasti onda ne mora ni postojati. Posalji ih Rusima, ha, ha. Evropu urusavaju vec 20 god a zadnjih god zele je zapoganiti i unistiti. Salju neradnike, narkomane, lopove, silezije, teroriste. A Evropa, Vatikan, Papa kao da ne vide sto se zbiva..Zar se moze platiti da ti netko unisti civilizaciju, kulturu, krscanstvo. Znaci EU ovisi o dobroj volji Erdogana.. katastrofa..!

 • Oce, oce i to bez puske nam osvajaju Evropu, urusavaju civilizaciju i to uz blagoslov Angele Merkel, Pape i celni ljudi EU- je. Sto nam uradise izdajice..

  5
  3
  • E da je Tito živ svi bi dobili po nosu i Erdogan i migranti i ovi što paradiraju po Sarajevu i kriminalnih političari i ovi što bi se odcjepljivali i ovi što žele džamahiriju a radnička klasa ne bi bila ovako ponižena

 • ovaj europu može da pokori preko noći što će se i desiti samo da ih pusti ovamo bez ispaljenog metka a uz to ima pomoć od naših prodanih juda

  7
  1
 • Koji je pokvareni diktatrorski govnar ovaj Erdogan. Uđe s vojskom u Siriju, bombardira sela i gradove i kad narod počne bježati prijeti Europi da će otvoriti granice. Govnar!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.