Engleska: Grad mora platiti popravak Ferrarija oštećena zbog rupe na cesti

Vlasnik automobila Ferrari tužio je gradske službe Peterborougha u Engleskoj zbog oštećenja na svom ljubimcu, koje je prouzročenono oštećenjem na asfaltu. Gotovo godinu dana poslije, tužba se isplatila.

Scott Nichols, vlasnik skupocjenoga Ferrarija, za popravak oštećenja na automobilu dobit će od grada 10.000 funti (oko 22.800 KM), skoro godinu dana nakon nemiloga događaja, piše Mirror.

“Prošloga svibnja vozio sam cestom oko 22.30 sati i udario nešto na cesti. Bočni zračni jastuk na strani suvozača se aktivirao i skoro sam napravio udes. Mislio sam da sam udario u nešto, no bila je rupa na cesti”, rekao je Nicholas. Dodao je da je mogao nekoga udariti u drugoj traci te da je imao sreću da nitko nije dolazio iz suprotnoga smjera, ali i da nitko nije sjedio na mjestu suvozača.

Nailazak na rupu u slučaju Ferrarija nije jeftin. Aktivacija zračnoga jastuka prouzročila je 6.000 funti troškova, a zamjena uništenoga aluminijskoga dijela još 3.000 funti. Vlasnik je na dostavu dijelova i servis morao čekati čak tri mjeseca, prenosi Klix.ba.

Nicholas će sada konačno biti obeštećen s 10.000 britanskih funti (oko 22.800 KM), koje će donirati u dobrotvorne svrhe.

“Nisam ih tužio zbog novca, već je to stvar principa. Na sudu su pokušali sve da izbjegnu plaćanje kazne. Čak su tvrdili da takav superautomobil ne smije na cestu”, rekao je Nicholas.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.