Emil Tedeschi posjetio Sveučilište u Mostaru i održao predavanje: “Atlantic Grupa – jedra prema uspjehu”

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, posjetio je Sveučilište u Mostaru, gdje se u Rektoratu susreo s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem. U sklopu posjete Sveučilištu održao je predavanje studentima u amfiteatru Ekonomskog fakulteta o temi “Atlantic Grupa – jedra prema uspjehu”.

Govorio je o percepciji i praksi upravljanja uspješnim sustavom u slučaju razvoja Atlantic Grupe, jednog od najuspješnijih i najdinamičnijih poslovnih sustava u regiji jugoistočne Europe.

Potom, o rastu i razvoju tvrtke koja je strateški, financijski i kadrovski zasigurno primjer uspješnog poslovnog projekta za koji su dodijeljene brojne svjetske nagrade i priznanja. Ovom prigodom Emil Tedeschi kazao je kako se rado odazvao pozivu sa Sveučilišta i da rado dolazi u Mostar i u BiH.

Svoja iskustva rado je podijelio sa studentima, profesorima, gospodarstvenicima i svim zainteresiranim posjetiteljima predavanja.

Pokušavam poslati poruku i o postignućima, ali i o promašajima. Vrlo otvoreno govorim o zabludama u poslovnom okruženju, ali i o vlastitim zabludama, neadekvatnim rješenjima o kojima mogu svjedočiti nakon više od 30 godina poslovnog iskustva. Bez ikakve skromnosti volim istaknuti Atlantic grupu kao pozitivan primjer postignuća i visoko transparentne i uspješne tvrtke koja kvartalno postiže zavidne rezultate. Rezultati su zasluga svih zaposlenika na čelu s Upravom tvrtke. 

Emil Tedeschi je osnovao tvrtku Atlantic Group i izgradio je od lokalnog distributera do međunarodne korporacije koja zapošljava skoro 6000 ljudi. U ispunjenom amfiteatru Ekonomskog fakulteta dobrodošlicu mu je poželjela dekanica Fakulteta prof. dr. Mila Gadžić.

Tedeschi je podijelio iskustva iz vlastite karijere, te osobno viđenje tvrtkinih akvizicija i integracija, važnosti brenda, uloge pogrešaka u osobnom i razvoju tvrtke, zatim o vlastitom poimanju kreativnosti, iz kojih izvora je crpi, o individualizmu i presudnoj važnosti timskog rada.

Iz Uprave Sveučilišta u Mostaru ističu kako je predavanje ovog vrhunskog i dokazanog stručnjaka iz poslovnog okruženja jedno od brojnih planiranih predavanja koje će se održati studentima s ciljem stjecanja kvalitetnijeg doticaja i percepcije s realnim poslovnim okruženjem.

S tim u svezi prorektorica prof. dr. Sanja Bijakšić naglašava : Jedan od temeljnih ciljeva Sveučilišta u Mostaru je kvalitetnije povezivanje s gospodarskim sektorom. Uvidjeli smo da studenti na Sveučilištu trebaju određene kompetencije koje će se prepoznati na tržištu rada, i odlučili smo da je općenito najbolje pozvati vrhunske stručnjake iz gospodarstva koji će svoja iskustva podijeliti sa svima nama i dati nam neke smjernice, te utjecati na naše studente motivacijski, te ih vlastitim primjerom potaknuti na usvajanje novih znanja za domaće i europsko tržište.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.