Elon Musk komentirao Billa Gatesa: Ma nema on pojma

Četvrta najbogatija osoba na svijetu “bocnula” je drugu najbogatiju osobu na svijetu.

Nakon što je suosnivač Microsofta Bill Gates posumnjao u održivost električnih kamiona, izvršni direktor Tesle Elon Musk napisao je ovog vikenda da misli kako Gates “nema pojma”.

Musk je u subotu odgovarao na pitanje jednog korisnika Twittera što misli o Gatesovoj izjavi o električnim vozilima.

Gates je u kolovozu na svom blogu objavio svoja razmišljanja o električnim vozilima te objasnio zašto je sumnjičav u pogledu potencijala za električna vozila kao vozila na velike daljine. Njegov razlog je to što su baterije velike i teške.

Gates je obrazložio kako smatra da, čak i uz velika otkrića u tehnologiji baterija, električna vozila vjerojatno nikad neće biti praktično rješenje za veća prijevozna sredstva poput teretnih brodova i putničkih aviona.

Umjesto toga, Gates kao moguće rješenje za komercijalna vozila predlaže “jeftina alternativna goriva”, poput biogoriva. No Gates je zahvalio nekim proizvođačima automobila na nasljeđu (General Motors i Ford) te novim brendovima kao što su Rivian i Bollinger za njihov napredak u proizvodnji električnih kamioneta. Teslu nije spominjao, prenosi Index.

Prošle godine Musk je predstavio električni kamionet Cybertruck i skuplju verziju s pogonom na sve kotače. Tesla kaže da će proizvodnja Cybertrucka započeti krajem 2021., a skuplje verzije 2022.

Ovo nisu bile prve Muskove negativne primjedbe na račun Billa Gatesa. U veljači Musk je komentirao kako je razgovor s Gatesom smatrao nepoticajnim. Do neslaganja je došlo nakon što je Gates u intervjuu spomenuo da je kupio električni Porsche Taycan, a ne Teslu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.