Električna Tesla zasjala u izvedbi bez krova – Jabuka.tv

Električna Tesla zasjala u izvedbi bez krova

Autoindustrija je posljednjih godina možda izgubila dizajnerske mašte, ali se talijanski majstori još uvijek drže.

Jedna od takvih kuća gdje su standardi dizajna vrlo visoki je Ares Design. U njoj su spremni i sposobni za sve, pa i da bezličnu formu učine oku itekako zanimljivom. Njihov najnoviji projekt je prikazan ovog tjedna, a radi se o unikatu.

Kabriolet je nastao na osnovi serijskog automobila Tesla Model S od kojeg je vlasnik htio napraviti poželjni veliki kabriolet. U tu svrhu je morao biti uklonjen krov, ali i stražnja bočna vrata, no tvrtka iz Modene tu nije stala.

Uklanjanjem B nosača i stražnjih bočnih vrata dobiveno je na fluidnosti bočnih linija, ali je otežan pristup stražnjoj klupi. Manje je i mjesta iza jer negdje treba smjestiti i mekani platneni krov. A kako se automobil ne bi uvijao u Aresu su odlučili ojačati automobil na ključnim pozicijama, ispod kokpita i stražnjih sjedala.

Inače, straga su zbog manjka prostora ugrađena potpuno nova sjedala. Tu nisu stali, pa su većinu interijera presvukli istom ledeno bijelom kožom izuzetne mekoće. Kontrastnu ulogu dobili su narančasti detalji, a konačan rezultat je besprijekoran, piše Index.hr.

O pogonu u Aresu ne govore pa se može pretpostaviti kako je ostao isti. Prevedeno to znači da su performance uslijed dodanih masa nešto lošije. S druge strane, vlasnik je dobio unikat kojem će vrijednost samo rasti.

Kako se radi o unikatu rađenom za naručitelja autor je odlučio konačnu cijenu zadržati za sebe. U svakom slučaju ovakve preinake nisu nimalo jeftine, baš kao ni automobili ovih karakteristika. Ako ste pak zainteresirani za ovakvu preradu, možete im se javiti. Kažu da su otvoreni za sve upite i željni ponoviti ovakvu preradu još koji put.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.