Električna energija skuplja za dva posto

Prosječna cijena električne energije u BiH, s uključenim svim pristojbama za kućanstva koja troše između 2.500 i 5.000 kilovatsati godišnje, u drugih šest mjeseci prošle godine iznosila je 16,20 feninga po kilovatsatu, što je za dva posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

Prosječna cijena električne energije, bez poreza na dodanu vrijednost, za industriju, koja troši između 500 i 2000 megavatsati godišnje, u drugoj polovini 2015. godine iznosila je 11,99 feninga po kilovatsatu, što je za 1,9 posto manje nego u prvoj polovini prošle godine. Prosječna cijena prirodnog plina, s uključenim svim pristojbama za kućanstva u drugom dijelu 2015. godine iznosila je 27,9 KM po GJ i nije promijenjena u odnosu na prvih šest mjeseci iste godine, podaci su Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

U navedenom vremenskom razdoblju prosječna cijena prirodnog plina, bez poreza na dodanu vrijednost za industriju, iznosila je 28,9 konvertibilnih maraka po GJ i nepromijenjena je u odnosu na prvih šest mjeseci 2015. godine.

Prosječna cijena električne energije u BiH, s uključenim svim pristojbama za kućanstva koja troše između 2500 i 5000 kilovatsati godišnje, u drugih šest mjeseci prošle godine iznosila je 16,20 feninga po kilovatsatu, što je za dva posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.