Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru upriličio promociju studenata: 378 zasluženih diploma!

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru upriličio je danas u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača veliku svečanost na kojoj je promovirana nova generacija ekonomista.

Diplome o stečenom zvanju primilo je 4 magistara znanosti iz polja ekonomije, 87 magistara ekonomije, 33 diplomiranih ekonomista, 73 ekonomista, 143 prvostupnika ekonomije i 38 stručnih prvostupnika ekonomije.

“Diplome koje ste primili nisu kraj već početak. Mnogi od vas nastavit će studij na našem fakultetu i vraćat će se po nova znanja, ali isto tako i doprinijeti stvaranju novih znanja. Vrata našeg fakulteta uvijek će vam biti otvorena. Nadam se i očekujem da će većina vas uspjeti pronaći željeno zaposlenje”, kazao je, između ostalog, dekan Markić.

“U protekloj godini obilježili smo 40 godina postojanja. Tim povodom organizirali smo Dane otvorenih vrata fakulteta kada je upriličeno niz predavanja brojnih ekonomskih stručnjaka iz regije. Uspješno smo organizirali Međunarodnu znanstvenu konferenciju, na diplomskom studiju poslovne informatike krenuli smo s izvođenjem nastave na engleskom jeziku”, kazao je Markić.

Magistri znanosti iz polja ekonomijeAkademska zajednica bogatija je i za četiri nova magistra znanosti iz polja ekonomije.

Dekan Markić je Sandi Ćorić, Ivani Bujko, Mladenu Šantić i Ivi Ivankovićuručio zaslužene diplome čime su ovi kandidati stekli akademski stupanj zvanja magistra znanosti.

Istaknuo je kako je jedan od glavnih ciljeva fakulteta internacionalizacija, odnosno otvorenost fakulteta prema svim osobama koje žele steći nova znanja na polju ekonomije.

“Namjeravamo se razvijati i osigurat ćemo sve financijske i druge resurse da se nastava izvodi na engleskom jeziku. Želimo biti otvorena znanstvena istraživačka institucija u kojoj će ekonomka znanja moći stjecati mlade i sposobne osobe, studenti iz bliže i dalje okoline”, kazao je Markić.

Istaknuo je kako u ovom trenutku na Ekonomskom fakultetu uvodi se ISO standard 9001:2008 što je i pretpostavka za međunarodnu akreditaciju tipa EPAS kao i druge akreditacije.

Tijekom svečanosti uručene su dekanove nagrade studentima koji su ostvarili izvanredne rezultate u protekloj akademskoj godini. Dekanove nagrade primili su studenti Matea Marić, Anto Jerković, Anita Krešić i Marko Markić.

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.