Eiffelov toranj dobiva zaštitu

Eiffelov toranj uskoro će biti obložen staklenim zidom otpornim na metke jer je procijenjeno da su u gradu u budućnosti mogući teroristički napadi, zbog čega su ga gradske vlasti odlučile zaštiti kao jednu od potencijalnih meta, izvijestili su pariški gradski vijećnici, koji su prijedlog plana o sigurnosti jednoglasno usvojili.

Postavljanje sigurnosnih panela gradsku će upravu stajati oko 20 milijuna eura, no na jučerašnjoj je sjednici gradskoga vijeća zaključeno da je ovakav potez neophodno potreban zbog naročito velike mogućnosti za potencijalne terorističke napade u glavnom gradu Francuske.

Radovi bi trebali biti dovršeni u drugome tromjesečju 2018. godine, prenosi Hina.

Zaštitni znak Pariza bit će opasan staklenim zidom otpornim na metke visine 2,5 metara s dviju strana: onoj okrenutoj prema Seinei i drugoj koja gleda na javne zelene površine Champ-de-Mars. Preostale dvije strane tornja, na kojima će se postaviti ulazi i izlazi na nekoliko kontrolnih točaka, bit će zaštićeni metalnim rešetkama.

Riječ je o “učinkovitom i estetski puno prihvatljivijem rješenju od sadašnjih prepreka koje stoje od Europskoga nogometnoga prvenstva 2016.godine”, rekla je pariška gradonačelnica Anne Hidalgo.

Projekt odgovara svim tačkama kada je o sigurnosti riječ, ocijenio je prefekt pariške policije.

(Fena)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.