Edukacija o dojenju u Širokom Brijegu

Svjetski tjedan dojenja obilježava se od 1. do 7. kolovoza. Tog tjedna se diljem svijeta priređuju različite konvencije, edukacije i radi se na promociji dojenja kao najzdravijeg načina prehrane novorođenčadi.

Ove godine Dom zdravlja Široki Brijeg organizira edukaciju i druženje pod nazivom ”Podrška dojenju” koja će se održati u srijedu, 3. kolovoza, u hotelu Park s početkom u 18.00 sati.

Gosti predavači su prof. dr. Vajdana Tomić, spec. ginekologije, dr. Melanie Kvesić, spec. obiteljske medicine i sestra Rusmira Arapović, savjetnica za dojenje.

Sve majke koje su prošle iskustvo dojenja znaju koliko to težak put može biti ali i koliko radosti i zadovoljstva donosi. Velika je vjerovatnost da će uspješno dojiti majke koje su o dojenju na ispravan način educirane. Organizatori zato pozivaju sve zainteresirane, a posebno trudnice i mame da dođu na ovo druženje i educiraju se kako bi sutra mogli svojim bebama dati ono najbolje.

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš LIFE kutak

12 komentara

  • Naše bake – nitko, one su vidjele od svojih baka. A većini naših mama su bile nametnute kojekakve formule za dojenčad, pa su nas bočicama hranile – zahvaljujući potplaćenim pedijatrima i agresivnom marketingu industrije zamjenske mliječne hrane a djecu. Zato su naše mame pune BESMISLENIH SAVJETA: “slabo ti mlijeko”; “nemaš ga dovoljno” “pokvarilo ti se mlijeko” “beba plače jer je gladna”, itd. Zato svakom preporučujem edukaciju.

 • Sigurno korisna edukacija, nek se i kod nas nesto ovako organizira, sve pohvala. A sto se slike tice da mi je vidjet mamu sto se ovako smije dok doji…. Uh kad se sjetim …. Suza suzu goni, i bas zato preporucam svim buducim mama da obavezno podju na edukaciju, sigurno ce im biti od koristi

  • Evo da se javim kao mama koja je uspješno dojila 3 djece, od kojih jedno do 1g, jedno do 14mj, a jedno čak skoro do drugog rođendana. Skoro nikakvih problema, čak mi je dojenje uz ostale benefite odlično jer se noću ne moraju praviti “boceee”, jednostavno bebu staviš k sebi i to je to, ne moraš kupiti 15 različitih formula dok otkriješ koja je idealna za tvoju bebu, a vjeruj mi da nije nijedna. Ja sam uvijek bila u pokretu, gdje god pođeš briga te beba neće biti gladna s tim da sam pazila što ja jedem. Što se tiče javnosti, malo se zakloniš, odjeneš nešto primjereno i poneseš naravno krpicu da ne bude sve “na izvolte” perverznjacima. Baš bi mi bilo drago da uskoro čujem/pročitam da bar 90% majki doji.

 • Cuj tko je nase mame i bake educirao, jedna drugu tko i mene sa prvim djetetom, pa mi mlijeko nije bilo “hranjivo”, zato sam i dojila mjesec dana, sa drugim strucno osoblje pa 1 godina i mjesec dana uspjesnog dojenja. Bogu hvala kad se netko sjetio ove edukacije

 • Cuj tko je nase mame i bake educirao, jedna drugu kao i mene sa prvim djetetom, zato sam i dojila mjesec dana jer mi mlijeko nije bilo “hranjivo”, zato sa drugim sa pravim savjetima i saznanjima 1 godina i mjesec dana uspjesnog dojenja. Bogu hvala da se netko sjetio organizirati ovakvu edukaciju, sigurno se moze puno nauciti od strucnih osoba. Preporucam svim buducim mamama pa obavezno odu na edukaciju. A ova mama sa slike, ovaj osmjeh… Da mi je vidjeti mamu da se ovako smije dok doji…uh kad se sjetim…. Suza suzu goni

 • naravno da omam smrtpfon i ne koristim ga za pokazivanje ni svoje ni obiteljske privatnosti a pogotovo ne malog djeteta jer je to neprimjereno kao ova slika gore.

 • Smartphon i služi da pametni gledaju kako ti i takvi ( anonimno u 6,27 min. ) izgledate i što radite zajedno sa djecom , obitelji ,prijateljima o slučajnim prolaznicima koji se nađu na vašim fotkama.(_?? )
  Evo sve ali otkud vam vrijeme i interes za objavljivanje fotki i lajkanje .Očito to vam “diže “rejting

 • Uspjesno sam dojila dvoje djece do 1god preporucam svakoj buducoj majci puno je prednosti…a i uzivate sa svojim djetetom znajuci da mu nista zdravije niste mogli dati…

Komentiraj: