7 razloga zašto fotografije djece ne treba stavljati online

Iako na prvi pogled zvuči nevino, fotografije vaše slatke djece objavljene online više nikad neće biti samo vaše. Ne mora značiti da će se išta loše dogoditi, ali u vrijeme kada se sve odvija preko interneta, krađa identiteta i dostupnost sadržaja ljudima za koje ne znate ni tko su, ni s čim se bave ni s kakvim mentalnim bolestima se bore, sigurnije je zaštititi svoje dijete.

1. Nikad ne objavljujte lokaciju
Radi djetetove sigurnosti ako i dijelite fotografije na društvenim mrežama nemojte objavljivati lokaciju. Bilo da ste u školi, na plesu ili na plaži – ne objavljujte gdje ste jer ne želite da nepodobne osobe saznaju gdje se vaše dijete kreće, savjetuje portal Bright Side.

2. Nemojte dijeliti fotke dječjih hobija

Koliko god bili ponosni na svoje mališane – odolite porivu da dijelite fotografije njihovih hobija i interesa. Oni koji ih žele prevariti i namamiti tako dobivaju puno informacija o onome što dijete voli.

3. Fotke sa službenim informacijama
Možda zvuči privlačno objaviti putovnicu s puno žigova ili karticu koju ste nabavili djetetu, ali – službene informacije online put su do otkrivanja djetetova mjesta stanovanja.

4. Fotografije kraj automobila
Ne želite da bilo tko zna tko zna koliko vrijedan automobil imate, a pogotovo ako je riječ o autu vašeg djeteta. Također, tako slučajno možete objaviti i registraciju auta što također vodi do otkrivanja osobnih informacija.

5. Nikad, baš nikad ne objavljujte fotke polugolog ili golog djeteta
To je vama vjerojatno jako slatko, ali ljudi s određenim mentalnim bolestima i pedofili to vide na potpuno drugačiji način. Uostalom – danas, sutra vaše dijete će narasti i neće biti sretno što su na internetu objavljene njegove gole fotografije.

6. Razmišljajte o djetetovoj budućnosti
Danas se puno ne razmišlja o tome kako će naša djeca sutra gledati na objavljivanje svojih fotografija online. Vrlo je vjerojatno da im se neće svidjeti ni jedna od tih fotki, a i moguće je da će utjecati na njihovu budućnost. Ništa se ne može izbrisati s interneta, a nitko od nas ne želi da današnje fotografije na ikoji način štete u budućnosti djetetu, bilo poslovno ili društveno.

7. Ne objavljujte fotke s drugom djecom

Da biste objavili ovakve fotografije prvo biste trebali za dopuštenje pitati roditelje te djece. Ako se njihove informacije ukradu i iskoriste, vi ćete za to biti odgovorni. Ne samo to, ako se takav slučaj i dogodi, posljedice će biti puno opasnije i za dijete i za roditelje, a to im sigurno ne želite priuštiti.

(24sata.hr)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE

3 komentara

  • blagp onpm tko nije svoj život i svoju djecu i obitelj ali i prijatelje,svoju privatnost i preivatnost najbližih inaivno stavio na društvene mreže to se i tražilo i dobilo.
    Mislim da bi i sada bilo pametno okrenuti se životu i stvarnosti i izbrisati statuse koliko se da-

  • Sve ovo rade moderne mame koje do nazad 6-7 godina nisu znale šta je internet. Nisu ni svjesne kakvih bolesnika ima na društvenim mrežama, profili su im potpuno otvoreni, niti ne morate biti prijatelji s njima da vidite svaku sitnicu koju su radile na mreži, malo stručnija osoba većini može za par sati rada pogoditi lozinku i ukrasti sve podatke, da ne pričamo da većina ima istu lozinku za sve ostale račune i mailove, pa kad pogodite jedan sve ostalo vam je otvoreno. Ali zato kad se organizira predavanje o sigurnosti na internetu nema nikoga jer misle da sve znaju.

  • a mlade mame misle da su najpametnije stalno tipkaju nešto. a biti mama znači treba odgajati djete,skuhati,oprati ,očistiti ,oprati ispeglati……. i zaradiri plaću a prije toga treba završiti školu i fakultet a kaniti se diska,interneta,partija i društvenih mreža
    a i odkud im pravo i bilo kome da stavljaju mld. djecu na dr. mreže ili su totalno neupućene ili ograničeme pa to rade, a odkud im i pravo da stavljaju slučajne prolaznike na slici,rođake ,prijatelje bez pitanja. A tek plaćenje preko interneta je rizično.
    I papa Franjo je jučer rekao da se okanimo virtualnog svijeta a okrenemo stvarnosti života i božijem putu.

Komentiraj: