Džentlmen ili vrhunski manipulator? Ovi znakovi odaju njegovo prvo lice

Postoji uvjerenje da su džentlmeni izumrla vrsta, u što je zbilja lako povjerovati nakon prosječnog subotnjeg izlaska.

Ipak, tu i tamo moguće je naletjeti na pristojnog i dobro odgojenog frajera, no i njih je teško razaznati od onih koji samo glume džentlmena. Srećom postoje znakovi koji odaju da je vaš “džentlmen” zapravo samo jako dobar manipulator:

Opsjednut je pravilima i ne zanima ga što vi mislite o njima

Pravi džentlmen htjet će platiti večeru i potrčat će da vam otvori vrata od auta, a ako to odbijete, neće se naljutiti. Manipulator će, s druge strane, reagirati ljutito i opomenuti vas jer mu ne dopuštate da pokaže koliki je kavalir. No da je zaista džentlmen, ne bi se toliko opterećivao time.

Pretjeruje s komplimentima

Svi volimo čuti kompliment, ali i tu postoji granica dobrog ukusa. Pravi džentlmen ju zna i ne pretjeruje s komplimentima, a manipulator će vas toliko obasipati lijepim riječima da će vam postati neugodno. Lažni komplimenti i lažni džentlmeni uvijek dolaze u paketu.

Traži nešto zauzvrat

Svaka od nas je barem jednom naletjela na muškarca koji misli da mu dugujemo nešto jer nam je platio piće. Pravi džentlmen radi lijepe stvari jer mu one dolaze prirodno, a manipulator svojim dobrim djelima samo pokušava pronaći put do vašeg kreveta.

Pristojan je samo prema vama

Najbolji način da prepoznate lažnog džentlmena jest da pogledate kako se odnosi prema drugim ljudima koje ne pokušava osvojiti. Manipulatori su često toliko fokusirani na metu da zaboravljaju glumiti pred drugima. Ako je divan prema vama, a bezobrazan prema konobaru, samo je pitanje vremena kad ćete i vi upoznati njegovo pravo lice.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.