Džajić: Uvjeren sam da je Srbija najkvalitetnija reprezentacija u regiji

Srpska nogometna reprezentacija počela je s novim kvalifikacijskim ciklusom za Europsko prvenstvo, gdje je nije bilo još od 2000. (kao SR Jugoslavija). Sa starim izbornikom Piksijem Stojkovićem (58) i novim predsjednikom saveza Draganom Džajićem (76) “orlovi” ciljaju visoko.

Džajić je tako u prvom govoru pred reprezentacijom na okupljanju u kampu Srpskoga nogometnog saveza igračima poručio i da je “uvjeren da su najbolja reprezentacija u regiji”. Očito nesvjestan da je njihov zapadni susjed Hrvatska od 1998. izborila 11 velikih natjecanja naspram njihovih šest i da je triput osvojila medalju na svjetskim prvenstvima.

Želim vas sve pozdraviti i poželjeti vam sreću na početku novog ciklusa za koji svi očekujemo da se završi na pozitivan način, odnosno da izborite plasman na Europsko prvenstvo. Znate i sami da raspoloženje javnosti ovisi o rezultatu reprezentacije i vidjeli ste kakvu je euforiju izazvao izravan odlazak na Mundijal. Možda su prije Katra očekivanja bila prevelika, ali morate što prije zaboraviti što je bilo i okrenuti se novim izazovima, rekao je Džajić, i nastavio:

Većinu vas poznajem osobno, neke sam gledao na televiziji, znam da su vam mogućnosti ogromne i da posjedujete veliki potencijal. Ako bih vam mogao dati neki savjet, neka to bude poruka da razmišljate isključivo o kvalifikacijama i o tome da izborite plasman na završni turnir, a tek poslije toga možemo govoriti o konkretnom rezultatu u Njemačkoj.

“Uz pristup koji ste dosad imali nema razloga za brigu”

Srbiju su mnogi strani mediji u Katru vidjeli kao pritajenog favorita za naslov, ali ispala je u skupini s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom. Pritom su u javnost isplivali detalji o navodnom seks skandalu i tučnjavi tijekom Mundijala.

Svi smo ovdje na istom zadatku. Kad bude dobro, zajedno ćemo se radovati. Ako bude loše, zajedno ćemo tugovati. Ali nema razloga da razmišljamo negativno, uvjeren sam da ste najkvalitetnija reprezentacija u regiji i da ćete to još jednom dokazati i na terenu. Korak po korak. Nitko od nas nema čarobni štapić, ali uz dobru atmosferu u momčadi i uz pristup koji ste i dosad imali prema reprezentativnim obvezama, mislim da nema razloga za brigu, zaključio je Džajić, prenosi službena stranica saveza.

On je preuzeo savez koji je dvije godine bio bez predsjednika, nakon ostavke Slaviše Kokeze, i nakon što je kandidaturu povukao još jedan bivši nogometaš Nemanja Vidić (41).

(www.jabuka.tv | Foto: Boris Ščitar / Večernji list)

13 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.