Džaferović: "Mostar nije nikad bio niti će biti 'hrvatski stolni grad'" | Jabuka.tv

Džaferović: “Mostar nije nikad bio niti će biti ‘hrvatski stolni grad'”

Mostarci ovih dana organiziraju manifestaciju Putevima pobjede Armije RBiH. U subotu su na platou Podveležja obilježili godišnjicu pobjede u ovom dijelu Mostara, a svečanosti je između ostalih nazočio i član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović.

On je govoreći o važnosti ove operacije, rekao da je ona važna kako bi se sačuvalo sjećanje na najslavnije i ujedno najteže dane u povijesti BiH. Zasmetao mu je, kaže, i ”spin o tome kako je navodno Mostar oslobodio samo HVO”, piše Oslobođenje.ba. ‘

Mostar su oslobodili i oslobađali i Armija RBiH, i Bošnjaci i ostali bh. patrioti. Taj zlonamjerni spin dolazi od onih koji i danas zagovaraju velikodržavne projekte. Oni su željeli i žele da Mostar bude hrvatski stolni grad. Ja im poručujem da ovo nikad nije bio hrvatski stolni grad i da to nikada neće ni biti. Mostar je naš, bosanskohercegovački grad i treba biti po mjeri svih njegovih građana. U njemu moraju biti ravnopravni Bošnjaci, Hrvati, Srbi i Ostali, poručio je.

Ratni zapovjednik Selim Isić rekao je da je u Podveležju goloruki narod potukao moćnu brigadu paravojnih formacija tadašnje JNA.

Proradio je inat jedne ljetne zore, jer smo više željeli ovaj prostor od onih koji su ga bili okupirali. Mi smo se borili za svoja ognjišta, za svoja dvorišta i vjekove domove i pobijedili smo uz Božiju pomoć, dodao je.

Podsjetimo, dan prije svečanosti u Podveležju, Mostarci su obilježili i godišnjicu slavne akcije “Forsiranje Neretve”, uz otvaranje spomen sobe na agresiju. Također, dan ranije obilježena je godišnjica strašnog zločina nad Bošnjacima i Hrvatima, na Uborku i Sutini.

(www.jabuka.tv)


72 komentara

  • Govno talibansko. Još nije odgovarao za zločine koje je oko Doboja, Zavidovića, Žepča i Maglaja pravio u ratu. Ali ima vremen.

 • Nekolicina muslimana bilo u postrojbama HVO i to više kao nekakvo “cvijeće” na nebitnim formacijskim mjestima. Svoju kukavičku hrabrost su iskazali jedino kada su pucali u leđa hrvatskim mladićima u pokušaju islamističkog osvajanja Mostara. Znam da ih istina boli, ali tko je tome kriv? Zelene beretke su dovedene samo s jednim ciljem, izazivanja sukoba sa Hrvatima i podmuklo pucanje po hrvatskim položajima. Imam o tome osobno svjedočanstvo i dokumentaciju. Ovaj jadni pokušaj iskrivljavanja povijesti su kalsični islamistički spinovi sukladni njihovom kultu u kojemu je dozvoljeno lagati i ubijati tzv. nevjernike. Uistinu mi ih je žao koliko su se pogubili u svojim lažima.

 • Bio sam tad uprvom selu išli smo preko fortice bili smo u mejtefu (ako sam pogrješio ime oprostite) srbi su nas tukli sa vbr taj dan nijedan bošnjak nije bio u blizini prvi i nadam se zadnji dan u podveležju živili

 • Muslimani se nisu pokazali progiv srbadije ali jesu protiv Hrvata kad je trebalo zabit noz u ledja a kome treba istocni mostar jebo vas on da vas jebo

 • Dzafirovicu vi niste bili za rat sa JNA, to nije bio vas rat, ali sada svojatate svaki pedalj BiH. Srbi gdje su vas god napali tu su vas i protjerali ako nije bilo hrvata. Vi ste to hinjski konpenzirali preusmjeravanjem gubitnicki snaga Armije i progonom i napadom na malobrojnije hrvate. Pa ste tako od hrvata oslobodili Zenicu, Visoko, Vares, Kakanj, Sarajevo, Stup, Ilidzu, Bugojno, Jajce, Stari Travnik, Fojnicu, Konjic, Jablanicu itd… Pa je li vas stam tog podviga i tih uspjeha. Bihac su vam deblokirali HV i HVO- ne i tako zahvaljujete… Hrvatska politika u BiH je naivna i podanicka. Sto smo mi kao hrvati, HVO – ne unjeli Dejtonskim mirovnim sporazumom u Federaciju, a sto imamo danas. Koliko smo tada imali a sto danas imamo. Slusamo ove oslobodioce BiH sa 23 posto teritorija. A gosp. Dzafirovic ima jako sumnjivu ulogu oko izdavanja dokumenata mudzahedinima i ne sprecavanju zlocina nad hrvatima i srbima na teritoriju gdje je on bio visoki funkcioner policije u ratnim desavanjima… Sad nam on drzi pridiku i prica o postenju. Tko ubi Leutara, Ugljena, Delalica. To ih ne zanima izgleda..

 • Ratni zapovjednik Selim Isić rekao je da je u Podveležju goloruki narod potukao moćnu brigadu paravojnih formacija tadašnje JNA. ….
  Šta reći na ovo evo da nisam bio pa hajde možda ili sam prespavao tu epizodu lud zbunjen normalan

  • Ma tako kroje svoje priče o antifašizmu i što je najgore počinju vjerovati u njih. Zaboravljaju gdje je bio prvi postroj Francetićeve Crne legije, kakav joj je bio sastav ljudstva, baš kao da nikada nije bilo 13.SS divizije Handžar, SS divizije Kama i SS divizije Skenderbeg. U tom trenutku u muslimana(namjerno sa malm slovom m) nastupa kolektivna amnezija i počinju priče o nekim njihovim bitkama.

   • Sad se muslimani diče nekakvim antifašizmom. Kao – svi antifašisti.Ma, bili su oni govno kao i danas, prilivode i kukavice. Kad je 1946. komunistički vodja i zločinac Tito govorio o stvaranju nove Jugoslavije, rekao je i ovo (odprilike): “Najmanju doprinos stvavanju FNRJ dali su muslimani, jer ih je samo dva posto borbeno sposobnih pristupilo u NOB”. Eto, to su bili ti “antifašisti”. Veliki ih je dio bio u ustašama (samih je generala u NDH vojnim postrojbama bilo na desetke), dio ih je bio u četnicima, dio pod izravnim njemačkim zapovjedništvom. U vrijeme 2. svjetskoga rata činili su velike zločine, osobito u istočnoj Bosni i istočnoj Hercegovini, pa je reakcija četnika bila odmazda i masovno ubijanje mulimana, osobito u Podrinju. Sve ovo zna Džaferović, a znao je i Alija, koji je i sam bio vojnik u Handžar diviziji.

 • Mostar je bosanski grad. Nema Hrvata u Bosni, to su Bosanci katolici i katolička crkva je zapišavala teren praveći Hrvate od Bosanaca katolika kako bi vladala. Iskorištavali bi sirotinju i nepismeno stanovništvo kojim su mogli manipulisat i od njih su pravili sluge, konjokradice, lopove, ratnike, teroriste. Time su kopirali pravoslavno pravljenje Srba od Bosanaca. Nijedna povelja ni relevantan dokument ne poznaju hrvatske već bosanske kraljeve. Sve do manipulisanja koje je počelo u 18-om vijeku, nijedan od njih nije imao pojma da je Hrvat. Sve je to bilo i u službi rušenja Osmanskog Carstva. Edukovanih ljudi je bilo malo među katolicima jer je crkvi trebala pastva koju mogu kontrolisat. Oni koji su edukovani, znaju kako stvari stoje, ali oni sve više idu vani jer se ne mogu zaposlit ako nisu podobni Čoviću, Bešliću i Crkvi.

  • Da ne bih bez veze skrabo-kratko i jasno-jebem ti nanine nane nanu,sve do osmanlija!Jebo te otac zatucani!Fuj govno pokvareno!MOSTAR HRVTSKi STOLNI GRAD

  • Pa Bosna je vjekovno hrvatska a Hercegovina i jest,a vI ste mjenjali vjeru što milom što silom radi lagodnijeg života i bili ste sluge Osmanlijama koji vas nisu ni tad ni sad htjeli.

   • Isto kao što su i mnogi vaši prešli u katolike radi privilegija. Vi ste Bosanci katolici koje je crkva iskoristila u širenju moći, u osvajanju teritorija. Hrvati su u Hrvatskoj i nijedan autentični Hrvat nema problema s Bosnom. A taj vaš stolni grad sve više Bosanaca katolika razočarava jer ste od takvog potencijala napravili selendru. Čak ste i Aluminij uspjeli uništili. Eto, u Mostaru nema Bosanaca muslimana, pa gle na šta liči. Sarajevo je za Mostar velegrad.

    • Naravno da nema Hrvat iz Hrvatske problema sa Bosnom (i Hercegovinom), baš kao što mi Hrvati iz Hercegovine i Bosne nemamo problema sa muslimanima iz Turske, Iraka ili Malezije. Jednostavno nas ne zanimaju.

    • Kako misliš Hrvati prešli zar katolici Hrvati nisu ovdje prije vas bili, zar vi niste napali i uzurpirami Bosnu

    • U Bosni je, ali to nas nije briga. Mi imamo svoj jezik, njime se dičimo i njime govorimo. Pogotovo u Hercegovini. Istorija je svakako srpska riječ, a i nju ste u nedostatku identiteta prisvojili ko i naše ljiljane. Nemate ništa svoje, čak niti riječi za himnu. Tuga.

    • Vi uopce nemate nista svoje,ni jezik ni pismo,cak i onu stvar nemate ko normalan svijet!Mi Hrvati imamo pismo latinica,srbi cirilicu!Hrvati hrvat jezik,Srbi srp jezik!A vi NISTA!Letite za. Turcima a oni vas ne jeHbu ni za kurHac

    • Lojavi, ne znam kako se na tvom “Sataraš” jeziku što kaže, jer vi nemate ni vjere, ni pobvijesti, ni kulture i jezika. Sve uzimate od drugih, pa u “bosanskom” imate po deset tisuća hrvatskih i srpskih riječi, malo germanitzama, albanizama, talijanizama, mađarizama i 500 turskih riječi…i to je taj vaš “bosanski” jezik. Toj vam je pojam izmislio onaj Mađar Kalanj. Nemate ni rječnika, gramatike ni ničega – sve ste drugima ukrali. Prave ste lojave poturice. S druge strane, hrvatski (i srpski) jezik imaju svoju višestoljetnu tradiciju, rječnik, gramatiku, povijest i bogatstvo.

  • Sad bi i Hrvatiima izmišljali nacionalnost i jezik i kulturu. Mi smo Hrvati i time se ponosimo, a kako uvijek sve svojatate jer svoje ništa nemate, sad ste i Mostar oslobodili vi obične kukavica ccc

  • Popuši ga talibančiću.Ne može BOSANSKI grad biti u HERCEGOVINI, kao što ne može hercegovački biti u Bosni. Ti ćeš govoriti “da u 18. stoljeću ni jedan od njih (katolika) nije imao pojma da je Hrvat”. Ti, koji si za 70 godina desetak puta mijenjao naci nalnos, pa bio Jugoslaven, Hrvat, Srbin, musliman s malim i velikim “m”, neopredječljeni, Bošnjan, Bošnjak i sad probaš biti Bosanac. A ustvari si po nacionalnosti Poturčena Ništarija.

  • Tek sad mozemo zaliti sta prvo mi i srbi nismo poklali svu ovu nezahvalnu prasecu prljavu muslimansku zamotanu gamad. Stoko jebo vam alah mater nezahvalnu

 • Mostar je izgrađen u doba Osmanlija. Blagaj je prije toga bio veći. Danas je Mostar vukojebina kao i prije Osmanlija. Na tzv. zapadnoj strani ni Hrvat, a kamoli Bošnjak ne može dobit posao ako nije podoban HDZ. Čak su i onog profesora Milića jednom pretukli ispred radnog mjesta. Ima Hrvata koji su dobijali posao zahvaljujući SDA jer u tim sredinama svjedoče toleranciju i život po standardima dostojnih čovjeka. Tamo gdje je bio rahmetli Alija i njegovi, bila je tolerancija.

  • Aliju spominješ? Takvoga gada, jada i smrada ni jedna lojavica nije oprasila. To je nečovjek, ratni zločinac i izdajica, uvlačio se Srbima u šupak i govorio “nije ovo naš rat”. Šteta što ga onaj Kukanjac pusti kad ga je zarobio na aerodromu. Sigurno mu se zgadilo govno diratri, ili mu je previše zaudarao na užegli loj.

   • Anonimac, zamijenio si ga za nekog od vaših “uznika”. Alija nije završio u Haagu. Ajde popij jednu praljkovaču.

  • Da su Mostar sagradile osmanlije, zvao bi se Ćuprijaš. Ovako su ga samo okupirali i zatiru Mostar i dan danas. Ni za 450 g okupacije nisu ga zatrli. Tako će i ostat. Uzalud im neoosmanski snovi.

 • LAŽI, LAŽI PO SRPSKOM OBRASCU I ETO I LAŽI MUSLIMANSKE .KAKVA JE RAZLIKA IZMEDJU VAS I SRBA-NIKAKVA I JEDNI I DRUGI STE ARAPSKI TURCI JER STE SE SNJIMA STOPILI U ISTI PLEMENSKI NAROD.JADNA JE VAŠA ULOGA U OSLOBAĐANJU MOSTARA KAO I BIHAĆA I BROJNIH DRUGIH MJESTA.
  SARAJEVI BI I DANAS BILO U OKRUŽENJU DA NIJE BILO HRVATSKE VOJSKE A VI BI KMEČALI POPUT ISILOVAC KAO KAD IH RUSI TAMANE KAO ZEČEVE.TO TI JE SVA ISTINA O NEKAKVOJ TOBOŽNJO ARMIJI BIH.SRBI BI VAS POTJERLI DO TURSKE DA NIJE BILO HVO-a,i HV-a.

 • Mostar je opljačkan grad. Kad dođeš iz npr. Sarajeva ovamo vidiš još više kakav je to jad. Sve zapušteno, počelo se gradit a nije završeno. Neki objekti se raspadaju dekadama. Sve pod kontrolom jedne stranke. Nema odavno izbora. Svoje ljude guraju gdje stignu.

  • Šta će Mostarci na položajima? Nije ih bilo niti 92.na položajima, zašto bi sada? Pobjedniku određuje neke stvari u miru.

 • Jel ima glupljeg naroda od Hrvata i Bosnjaka u BiH.Zajedno zivimo u FBiH i mogli smo puno toga uciniti zajedno.Nikada u proslosti se nismo sukobili do pojave vanjskih utjecaja koji su nas tjerali da jedne druge ubijamo.Hrvati su mi ubili dosta porodice i smatram da je to iza nas.Trebamo nove generacije i jednakopravnost.Treba da gradimo zajedno zbog djece.Hrvati imaju problem sa iseljavanjem i to treba rjesavati.I dosta je podjela i mrznje.Nadam se da cemo imati snage izboriti se sa danasnjim prestavnicima koji prave budale od nas 25 godina.Pozdrav svima.

  • Hrvati ti dosta familije pobili i to ostavljaš iza sebe? Srećno ti bilo. Posećaš me na naše koji su jednako dejstvovali pa i nas terali da zaboravimo ustaške zločine. Eto vas tamo, mi Srbi imamo svoje samo smo naučili istorijske lekcije u vezi ustaša, a vi ih tolerišite dok vas opet ne pokolju. Pokazali ste 1990-92 na čijoj ste strani kad ste im se pridružili u klanjima pa dobili isto.

   • Uff evo ugrozenih srba opet. Ima izreka, tko o cemu, ku..o poszenju!
    Neka znas da su te klete ust.ase bile posljedica na raniji uzrok.
    Srpski kralj i opcenito srpska politika je zeljela istrijebiti hrvate sa odredjenih podrucja da stvorite sebi veliku srbiju pa tako imate danas Banja Luku koja je prije 120-150 godina bila hrvatski grad. Kako to ako smo mi hrvati vas istrijebljavali? Likvidirali ste javno hrvatske politicare (konkretno mislim na atentat u bg skupstini) koji su htjeli hrvatsku samostalnost. Sto li se tek dogadjalo u tisini … ?
    Za Bosnjaka iznad, svi imamo nekog tko je stradao od druge strane tako imam i ja pobijenih clanova obitelji i od srba i narocito od vase ABiH ali istina je i slazem se s tobom da se treba graditi buducnost za bolje sutra svima u ovoj tzv drzavi. Rat i novi sukobi ne trebaju nikome.

    • Ja oprastam i trazim oprost!Naravno da necu zaboraviti,ali ne mogu ni da mrzim.Lose politike prije svega.Odrastao sam sa hrvatima i naravno da mi je drag taj/moj narod.Hercegovcima je teze razumijeti,ali ja ne zelim da u buducnosti hrvati ispastaju u Srednjoj Bosni kao i Posavini.Ne zelim taj scenarij niti bilo koji takav.Za zlocine iz WW2 su razlicita misljenja,vi rehabilitirate zlocince i dizete spomenike a govorite o nekoj reviziji.Kod vas fasizam je uvijek prisutan!

     • @Ime
      Razumijemo mi hercegovci, nemoj nas dijelit na ove ili one hrvate. Hrvat je hrvat, zivio u bosni, hercegovini, slavoniji, kini, japanu, indiji, juznoafrickoj republici ili kolumbiji!
      To sto spominjes wwll nadam se da mislis na spomenik tschetniku drazi? Hrvati ne rehablitiraju nikog, osudjujemo i extremnu desnicubi extremnu lijevicu!
      Sto se tice opstanka, ekonomija ove nedrzave je kriva za to. Puno je bosnjaka sredilo hrvatske papire da idu u EU ili na hrvatsku ljetnu sezonu. Sila prilika ih vraca korijenima. Ako si upoznat sa stvaranjem Bosne kao drzave onda znas da je njome vladalo hrvatsko plemstvo? Istrazi ako nisi vec. Vidim da se da komunicirati s tobom i da si razuman, zato nemoj shvacat zlonamjerno tu moju opasku.
      Zato kigu reci da su srbi pobijedili u zadnjem ratu, zauzeli pola BIH a zavadili jedan narod sa dvije vjeroispovijesti.
      Pozzz i svako dobro

   • Jebale vam ustase bre mamu!Pa gdje su ti bili cetnici koji su pekli pite i kuhali brudet i sarmu Hrvatima 41g Toliko ste bili dobri sto ste pokazali i u ovom ratu kad ste napravili zlocin u Vukovaru i genocid u Srebrenici?Ali znassto je u tomu svemu tuzno IPAK vas muslici vise vole,a drugo smanjuje vam se bre ona zemlja Srbija!Ode Kosovo pa ce. Sandzak i onda Vojvodins!E ONDA SE BRE VI SRBI SEPURITE PO ZEMLJI SRPSKOJ!

    • @loop,ja tebe postujem kao Hrvata i nemam problem sa tim!Postujem tvoj jezik i vase obicaje i kulturu,tradiciju.Kada govorim o hercegovcima,ne djelim vas nego sam proveo u Mostaru jedan dio zivota na studiranju.I situacija je drugacija,vise mrznje jer zivite u jednonacionalnim gradovima.Velika je BiH za sve nas i sto se mene tice neka tumaci istoriju kako god ko hoce.Da,odgovor je bio onom covjeku vezano za spomenik!Pozdrav loop i pijemo kahvu/kavu nekada da vidim i tvoje razumno misljenje.

  • Džafer -aga u prošlom je ratu klao Srbe, ali i Hrvate oko Doboja i na Ozrenu. Nije birao jesu li djeca ili žene ili starci. Nije odgovarao, jer Haag žmiri na muslimanske zločine, a turski sudovi u BiH neće mu ništa. Ipak, nije nikad kasno, doći će taj koljač pred lice pravde.nh

 • Drzava Bosna, datira nekad malo nakon povelje Kulina bana i to je neki temelj buduce Kraljevine Bosne.
  1189 Kulin ban, hrvat, slavonac, napisa taj dokument.
  Hrvatska kraljevina je postojala od 925 do 1102 a prije nje je bila knezevina od dolaska 622.do 925.
  Padom pod Madjare sa smrću Kralja Petra Svačića, hrvatsko plemstvo gubi drzavu koju obnavljaju kroz novoosnovanu Bosnu koja dobiva ime po rijeci. Dakle, Hrvoje Vukcic Hrvatinic, Stjepan Kosaca, Kotromanici… sve hrvatsko plemstvo!
  Usporedba Hrvatske i Bosne je Njemacka i Austrija. Jedan jezik, jedan narod, dvije drzave. Mogu se Bosnjaci dicit bosnjastvom koliko god hoce ali genetika ne laze i istina je jedna a to je da su porijeklom hrvati – cinjenica!
  Sa ovim ne zelim iskazati mrznju jer nema potrebe za tim. Samo iznosim istinu.

  • Ma šta će se oni dičiti…. U nedostatku identiteta uzeli su najprije zastavu sa ljiljanima, a zna se čiji su ljiljani. To im nismo smjeli prepustiti,ali eto…. Nakon toga dade im međunarodna zajednica zastavu ko Speedo kupaće – i to prihvatiše. U međuvremenu uzeše i naciju Bošnjaci. A najjače im je pozivanje na Bogumile da ne bi slučajno bili Hrvati ili Srbi. U sportskom smislu vrhunac njihove radosti je kada Hrvatska ili Srbija izgube kakvu utakmicu. Oni svakako ne mogu pobijediti, pa se rukovode onom starom pričom o “komšijinoj kravu”.

 • Srpska lažna i genocidna vlaška politika kazuje o ustašama il Hrvatima fašistima i nacistima a pobili su pola miijuna Hrvata krajem rata,kako su pobili stotine i stotine tisuća ljudi koji nikom ništa nisu skrivili nego su bili pobijeni bez iznimke i žene i djeca i starci i vojnici NDH,a od kojih devedeset devet posto nisu bili zločinci nego vojnici svoje države.
  Reče MILOVAN ĐILAS VISOKI KOMUNISTIČKI DUŽNOSNIK I TITIN SURADNIK TAMO KRAJEM ŠEZDESETIH prošlog stoljeća nakon što je pobjegao iz komunističke Jugoslavije na zapad u London, kako su oni komunisti izvršili neviđen zločin nad barem pola milijuna ljudi koje su im saveznici vratili iz Austrije u Jugoslaviju.
  Počinili smo strašan zločin za koji nemamo nikakva opravdanja, rekao je!
  Englezi su nam vraćali svakodnevno desetine tisuća ljudi a mi naprosto nismo znali što će mo s njima i kud s njima , pa smo se bez imalo razuma ponašali kao životinje a ne ljudi.
  Odlučili smo ih pobiti bez suđenja i devedeset posto njih smo pobili bez ikakva suđenja i bez ikakvarazloga.
  To je grjeh koji ostaje na nama ,rekao je tada i Jugoslavija mora propasti , ona nemože opstati s tolikim zločinom na vlastitim plećima i tolikom nevinom krvi koju smo prolili bez ikakva razloga.
  Nismo razmišljali kao ljudi nego kao drumski razbojnici, ubojice i plačkaši koji s ekoriste tuđom nesrećom..
  Progovorio je i o stigmi Jasenovca koja je bačena na hrvatski narod jednom bezočnom komunističkom laži i ogavnom optužbom koja nije imal veze sa stvarnošču..
  Rekao je kako je maršal i komunistički oficir sovjetske tajne službe J.B.Tito ZNAO da su sve te brojke o stotinama tisuća ubijenih u Jasenovcu ili čak ona o milijun i pol ubijenih srba u Jasenovcu bile stotine puta preuveličane.
  rekao je;mi ,komunisti imali smo popis stanovništva iz Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca iz travnja 1940 godine. Znali smo točno koliko je srba ostalo živjeti na području NDH-a,prilokom proglašenja NDH-a i koliko ih je protjerano 1941 u Srbiju..
  Imali smo i drugi popis stanovništva iz 1948 godine koji je proveden na cjelom području Jugoslavije i koji se nakonobznanjenih rezultata nikako nije poklapao s našim tvrdnjam o milijun ubijenih srba u logorima HDH-a.
  Rekao je doslovce:BROJ Srba se povećao u 1948 godina za tri posto3%, u odnosu na popis stanovnika iz Kraljevine Jugoslavije iz 1940 godine..Tada smo vidjeli da se broj Hrvata smanjio za skoro devet posto9% u 1popisu iz 1948 odine spram popisa stanovništva iz 1940 godine..
  Rekao je ;bilo nam je jasno da smo ubili pola milijuna Hrvata na pravdi Boga samo zato da bi Jugoslvija mogla živjeti i opstati ali sada otvoreno kažem(sedamdesetih g.prošlog stoljeća)Jugoslavija je nemoguća kao zajednička država posle tolikih zločina i najbolje bi bilo da se podjelimo na miran način.
  Komunisti su ga izbacili iz partije i dopustili da ide vani jer je kao bivši dugogodišnji komunistički visoki dužnosnik znao mnogo toga se kosilo sa iluzornim pričama o bratstvu i jedinstvu..
  Više su Srbi i srpski koljači zajedno s ponekim hrvatskim partijskim ubojicama krajem rata 1945, 1946 godine ubili nevinih ljudi i bacili ih u jame i škripe, grabe, u okolici Stoca i Rotimlje negoli je srba stradalo u Jasenovcu.
  U pitomoj Hercegovini ubili su dvadeset tisuća ljudi za manje od godinu dana nakon rata.OD TOG BROJA -njih pet tisuća su bili pripadnici ustaških i domobranskih postrojbi koji su se predali krajem rata jer su očekivali da je rat gotov i da je s ubijanjem završeno.
  Devedesetdevet posto njih nisu bili nikakvi ubojice niti koljači nego vojnici koji su išli u vojsku isto onako,kako su i drugi vojnici išli u svoje narodne postrojbe.
  Zašto su toliki ljudi pobijeni od strane srpskih preobučenih četnika, partizana isto kao što su djelom pobijeni i od strane hrvatskih komunista ubojica , muslimanskih komunista kao i slovenskih komunista koji su pod znakom OZNE i KNOJ-a, bili oformljeni kao egzekutori vojnika i civila svih naroda s područja bivše Jugoslavije a najviše Hrvata.
  To su bili odredi ubojica i koljača koji su ubijali ljude na zvjerski način.
  Sam Aleksandar Rankovič, visoki komunistički dužnosnik i titin prvi suradnik je na plenumu CKKPJ-e, jesen 1947 godine na javnoj tribini jasno i glasno rekao;pobili smo 777.750 tisuća narodnih neprijatelja a od tog broja Hrvata je bilo skoro 600 tisuća(šest stotina tisuća).
  Tako su Srbi kao komunisti izrijekom priznali da su počinili neviđen pokolj nad hrvatskim narodom a onda godinama nakon toga i desetljećima nakon toga ,okrenuli pilunaopako i Hrvate optužili za genocid nad srbima u NDH-a.
  Počinjen je genocid nad Hrvatima a onda se te iste pobijene Hrvate optužilo da su pobili milijune srba u konc logorima.
  Nikada, niti jednom rječju, ni srpski komunisti i četnici niti hrvatski komunisti nisu priznali da je fašistička Srbija bila prva država u Europi koja je pod Nedićem i ostalim srpskim fašistima bila JUDEN FREI DRŽAVA.
  ČAK JE HITLER JAVNO POHVALIO SRBE kako su prije njih(Njemaca) rješili židovsko pitanje u Srbiji i kako se sve okolne države trebaju ugledati na fašističku Srbiju koja je nemilice ubijala Židove pljeneći njihovu imovinu.
  NJEMAČKI SSS-ov feldmaršal Himmler dolazi u proljeće 1943 godine u Zagreb i poglavnika NDH-a Antu Paveliča doslovce pljeska šamarima govoreči kako je režim NDH-.a,previše blag prema Židovima i kako se rješenje židovskog pitanja u NDH-a mora ubrzati ili će njemački Vehrmacht i postrojbe SSS-a uzeti vlast i sami rješiti pitanje Židova u NDH-a.
  Tako su vlasti NDH bili dovedeni pred svršen čin jer su Njemci preuzeli na sebe rješenje židovskog pitanja u NDH-a.
  Danas kad muslimanski fašisti isto kao i srpski fašisti optužuju Hrvate za fašizam ostaje nam jasno i glasno poručiti da i jedni drugi isto danas kao i tijekom ratnih devedesetih vode i provode genocidnu i fašističku ideju i koncept čiste države bez Hrvata i protjerivanja Hrvata na područjima gdje su i jedni i drugi većina..
  To su radili u ratu ubijanjem Hrvata danas to provode na druge suptilnije i lukavije načine ali opet stoji jedno;takav koncept i zamišljeni scenarij izguranja Hrvata iz BiH, I JEDNIM I DRUGIMA ĆE SE ITEKAKO RAZBITI O GLAVU, MADA NI SRBI NI MUSLIMANI TOGA NISU SADA SVJESNI JER GLEDAJU KRATKOROČNO , USKO I SEBIČNO.
  POznata je izrjeka kako onaj tko drugom jamu kopa redovito sam u nju upada.To će se nažalost(ne želim im nikakvo zlo) ostvariti i srbima i muslimanima.
  Zlo koje žele i snuju Hrvatima obit će im se o glavu i to desetostruko ali sami će biti krivi za to jer mi Hrvati nikom ne želimo zlo ali Bog je pravedan i njegova je zadnja i on će udariti na one koji snuju u opakostima i zloćama svoga srca misleći da im nitko ništa ne može, jer ni Bog ne može ostati ravnodušan na tolika zla srca i zle nakane koje ta srca kriju u sebi želeći zlo onima s kojima djele isti prostor.
  Stari Zavjet nam zorno i slikovito govori koliko su stradali silni narodi i vojske koji su ugnjetavali Izraela i držali ga u ropstvu u vlastitom domu.
  Danas im se (nekima)ne zna ni traga ni spomena.Tako će biti sa svima koji udaraju na pravednika i narod koji želi živjeti svoj na svome ozemlju.

 • Ljudi kako vama ne dosade vise ova prepucavanja koje ko, cije je sta na kraju cemo dobiti svi is to 2 metra. Oko cega tolika prepucavanja?

 • Džaferović prdi u prazno. Vi se palite ko zadnji debili. Političarima je super jer se narod zabavlja budalaštinama dok nas oni pljačkaju. Bolje bi vam bilo da se jučer bili na moru ili nekom drugom mjestu s dragim ljudima umjesto što ste pisali one baljezgarije od komentara. Ali jeb.ga ne može se nigdje kad si sirotinja nego se vikendom visi na TV i internetu.

 • Aninimno stvarno si kreten, budi malo objektivan govnaru pa pošteno reci ko koga napade u Mostaru 93, govno od čovjeka što se krije iza tastature.Fuj!

 • Ja sam bio u Mostaru ’93 i ne treba mi nitko soliti pamet o tome. Sad kad sam stariji 25 godina i znam kako stvari funkcioniraju siguran sam da sam bio uzalud i da ja i moja djeca nećemo u rat ni pod koju cijenu. Zaboli me neka stvar tko je koga napao. Više bih volio da u Klancu nije gužva kad je netko u mrtvačnici, da kanalizaciju ne puštamo u Lišticu i da nam lopovi nisu na čelu svih institucija i javnih poduzeća. Ali ne znam zašto ovo uzalud pišem kad si i ti vjerojatno jedan od njih.

  • Slažem se sa tobom ZAZA! Mostar nije bio niti je sada vrijedan jedne jedine dlake Hrvata iz Zapadne Hercegovine, a kamoli života toliko mladih ljudi koji izginuše protiv Srba jer ste se vi posakrivali u podrume i bježali autobusima preko Žovinice. Trebalo je gore staviti ogradu ko Trump prema Meksiku, pa se borite za VAŠ Mostar. Tu nema razlike, to se odnosi na sve vas dolje, jer je vama najjača kletva bila “TITA MI”. Eto vam njega, eto vam Neretve, eto vam usranog partizanskog groblja, Miše Marića i ansambla Mostarskih kiša. Nama ne trebate.

   • U svojih pedesetak godina sam se nagledao i naslušao svakakvih idiota ali takvih kao ti sam vidio malo. Tupsone jedan Mostar nije tvoj, nije ni Široki. Da si ikad proveo sekunde na prvoj crti znao bi što je rat, strah i što znači biti ranjen, invalid ili poginuti i ne bi pričao takve baljezgarije. Pališ se ko zadnji idiot na komentare političara a uvjeren sam da u životu nisi otišao dalje od Imotskog osim možda dvaput s Globturom na more i jednom u Zageb kad si sređivao papire za putovnicu. Pretpostavljam da tije najveći uspjeh u životu napijanje u Elephantu u Posušju.

 • Kao sudionik tog vremena svjedočim iz prve ruke nije da nije bilo muslimana samo oni su pomalo iz prikrajka pratili razvoj situacije i onda se priklonili HVO-u kad su vidjeli Ko je jači .sto se njih tiče Srbi bi isada bili na brdima oko Mostara .Jos jedna činjenica lako provjerljiva poslije oslobađanja Mostara i okoline počeli su se iz izbjeglištva vraćati muslimani dovozeni su do širokog brijega svako veće po jedan ili dva autobusa vojno sposobnih . Prebacivani su u Mostar mobilisani u TO i od tada su počele pripreme muslimana kako uzeti od HVO sto vise terena ako ne milom onda silom. Dokazi za to su muslimani koji su dotada bili u HVO-u masovno se krade naoružanje i oprema i bjezanija iz postrojbi da ne spominjemo snajpere po gradu zarobljavanje pripadnika HVO

  • Kao sudionik tog vremena svjedočim da smo mi Hrvati imali namjeru podijeliti BiH sa srbima a Muslimane pokrstiti ili protjerati. Svjedočim i da su Širokobriježani ubili Blaža Kraljevića jer je zajedno sa Muslimanima ratovao protiv Srba i time produbili sukobe između Hrvata i Muslimama. Svojim sam očima vidio kako Tutući muče Musliđanske zarobljenike po Široko. Dok prave Tutinu vikendicu. Vidio sam i kako su naši postupali sa Zrobljenicima u Dretelju i na Heliodromu. Rat je jedno veliko zlo u kom glavnu ulogu igraju razbojnici i kriminalci na svakoj strani i tražiti pravdu i pravo u radu i a smisla koliko tražiti suh kamen na dnu mora.

 • Ti si totalni kreten, a što se tiče mojih putovanja to ti idiote u životu nećeš na televiziji vidjeti.Uz napomenu da sam čitav rat ovdje bio i kamo sreće da i Zapadna Hercegovina i Podveležje nikad nisu primirisali Mostaru!

 • Islamisti govno bilo govno ostalo smrde isto baš su jaki pazimose hrvati nece ovog puta nigdje moci bježati u šaci su svi

 • njihov babo je govorio da to nije njihov rat sve što imaju dobili na prevaru i ako su bošnjaci prije živjeli na tim prostorima pa što nisu nadjenuli ahmet planina a ne ivan planina

 • Moj Hamza svak normalan osuđuje ubistvo bez suđenja i u ratu je to ratni zločin Ko je ubio treba da odgovara . Zašto su ti ljudi bili u vranici bili su zato jer su muslimani htijeli puzajucom taktikom okupirati Mostar do avenije tako su uzimali zgradu po zgradu da ostvare taj cilj sto je u ratu sa muslimanima bio bulevar njihov cilj je bio uzeti grad do avenije . Tako bi imali cio grad pod svojom kontrolom bolnice vodovod elektro sve strateški važne ustanove. Moj Hamza ne prijeti kod nas za to kažu pisa uz buru

Komentiraj: