Džaferović: Alija Izetbegović je najznačajnija osoba u modernoj povijesti BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović nazočio je završnici malonogometnog turnira “Alija Izetbegović” koji je ove godine održan u Tešnju.

Džaferović je dodijelio pobjednički pehar i medalje ekipi “CC Tešanj” koja je u finalu pobijedila Malonogmetni klub “Nesib Malkić” iz Živinica.

Treće mjesto je osvojila ekipa Malonogometnog kluba “Senaid Bolić Bola” iz Olova.

Sretan sam što se i na ovaj način odaje poštovanje i što se i na ovaj način sjećamo rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i iskazujemo zahvalnost za sve što je uradio za Bosnu i Hercegovinu, istakao je Džaferović u obraćanju, prenosi Klix.ba.

Kazao je da je Alija Izetbegović bio najznačajnija osoba u modernoj povijesti.

Pod njegovim vodstvom Bosna i Hercegovina je izborila i obranila svoju neovisnost. To su epohalna postignuća i zato je važno da se i na ovaj način čuva sjećanje na našeg predsjednika, dodao je član Predajedništva BiH Džaferović.

Naglasio je da retrogradne snage koje napadaju na Bosnu i Hercegovinu nikada neće uspjeti i da nikada neće uništiti cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Džaferović je zahvalio patriotskom gradu Tešnju na organizaciji turnira i uputio čestitke pobjednicima i najboljim pojedincima turnira, pripćeno je iz Ureda člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

(www.jabuk.tv)

19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.