Dvojica uhićena zbog silovanja maloljetne Srpkinje

Policijski djelatnici SIPA-e, postupajući prema nalogu tužitelja iz Posebnoga odjela za ratne zločine, uhitili su na području Sarajeva Samira Kešmera, rođenoga 1974. godine i Mirsada Menzilovića, rođenoga 1975. godine.

Osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i terete se da su za vrijeme rata i oružanoga sukoba u Bosni i Hercegovini između Armije RBiH i Vojske Republike Srpske, kao pripadnici Armije RBiH, počinili teško kršenje međunarodnoga humanitarnoga prava.

Terete se da su 1993. godine, na području jednoga sarajevskoga naselja, izvršili višestruko seksualno zlostavljanje i silovanje maloljetne osobe, djevojke srpske nacionalnosti koja je živjela na području grada Sarajeva koji je bio pod kontrolom Armije BiH.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predani postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Vidi li itko ovo našta liči optužnica za bošnjake,njena kvalifikacija djela itd. Pa ovo je pre smješno,ovi su na slobodi za 3 dana i ako budu osuđeni 1-1.5 god. Da su u pitanju hrvati ili srbi bio bih ovo zločin protiv čovječnosti i najmanje 10-15 god.Što je sa zločinima na Kazanima,gdje su pobijeni na stotine srba,hrvata i neposlušnih bošnjaka,što je sa Doljanima,Uzdolom,Bugojnom,Buhinim Kućama,Križančevu itd. Ovo su obični kokošari i tako će ih i suditi.Kvalifikacija za sva djela ratnih zločina ,,ako su ista u opisu počinjenja,,moraju biti ista i po istom zakonu svi moraju biti suđeni.Zločin je zločin ma tko ga počinio i mora odgovarati,ovakvom praksom suda bošnjak dobije 1-5 god.srbin i hrvat 5-15 god.pričamo o opisu istih djela ratnih zločina.Ubistvo je ubistvo,zločin,kao i silovanje zato kazne ,kvalifikacije djela moraju biti iste svima.Neće nam neko reći da su ovi u obrani Sarajeva silovali ovu djevojku.,,zar postoji silovanje u napadu ili obrani.Silovanje je zločin,naj gnusniji čin,koji ljudsko biće može počiniti i tu nema razlike.Kazne moraju biti stroge za sve počinioce bez obzira na ime i pripadnost narodu…Ovako su podjeljene i žrtve a i zločinci,ispada da pred zakonom nisu isto tretirani..

    • Sve to nastranu al zlocin je zlocin, nema se sta tu pravdati, gleda se na stotinama nasih ”branitelja” koji primaju invalidninu i naknadu nizasto, bili Minken bojna, pa da ne pricamo o tome sta nasi tajkunosi sve rade, od droge, prostitutki, kriminala, utaje poreza. Zlocin je zlocin, od ”nasih” i ”vasih” nema apsolutno nista, pogotovo ne ako ce svaki put kad se takav neki slucaj desi krene vecina sa ”a sta ste vi radili” i ”kako oni mogu”.

  • Sudovi u vukojebinastom međunarodnom protektoratu BiH su u službi muslimanske politike i moćnih muslimanskih političara na čeliu s Izetbegoviće. To nisu sudovi, to su kadijske prćije, korumpirane i jednonacionalne “sećije” na kojima stoluju novokomponirane paše, begovi i age.

Komentiraj: