Dvojica “prekriženih” Zmajeva dobila odobrenje za vizu

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Adi Nalić i Jusuf Gazibegović dobili su naknadno odobrenje za izdavanje vize za Kazahstan i oni će ubrzo moći putovati u ovu državu.

Naknadno odobrenje ova dvojica nogometaša dobili su, kako doznaje Klix, urgencijom počasnog konzulata države Kazahstana u BiH, konzula Amela Dizdarevića te asocijacije Berkut.

U počasnom konzulatu rade i na pronalaženju mogućnosti da tijekom dana ili večeri i preostala četvorica nogometaša dobiju dozvole za vizu. Za razliku od njih, Gazibegović i Nalić već mogu krenuti u proces izdavanja vize i putovanja u Kazahstan.

Troškove prijevoza reprezentativaca koji su naknadno dobili vize snosit će Europska nogometna federacija (UEFA), što je u razgovoru za Klix otkrio predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Delegaciju koja je trebala ići za Kazahstan činilo je 66 ljudi. Od 66 aplikacija za vizu, odbijeno je njih devet. Za šestoricu nogometaša i trojicu članova stručnog stožera. Nejasno je zašto im je odbijeno, jer su svi ostali na isti način aplicirali i predali dokumentaciju. Osobno sam kontaktirao UEFA-u. Preuzeli su na sebe slučaj i kontaktirali su kazahstansku vladu, savez i veleposlanstvo u Zagrebu. Poslali su Kazahstanu i opomenu za suspenzije ako se situacija ne riješi. Tako da očekujem da UEFA to završi s njima i da do kraj dana izdaju vize za ovih devet ljudi, koji će biti poslani avionom o trošku UEFA-e. U najgorem slučaju, da UEFA ne riješi slučaj, onda će se članovi delegacije kojima je uskraćena viza priključiti u Ukrajini, rekao je Zeljković.

Šestorici reprezentativaca BiH uskraćene vize za Kazashatan

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.