Dvojica hrvatskih vojnika koja su stradala u Afganistanu, uspješno se oporavljaju

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju od posljedica napada u Afganistanu.

Teže ozlijeđeni vojnik je na rehabilitaciji u Njemačkoj, a lakše ozlijeđeni je stigao u Hrvatsku.

Teže ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske doputovao je u Njemačku i trenutno je na rehabilitaciji u američkoj vojnoj bolnici “Landstuhl Regional Medical Center” u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Rammsteinu, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo obrane RH (MORH).

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći, dodaje se u priopćenju.

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su 24. srpnja 2019. zadobili ozljede u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. U tom je napadu poginuo Josip Briški (27) i on je prvi je poginuli hrvatski vojnik u Afganistanu otkako je članica NATO-a Hrvatska 2003. ondje poslala svoje snage.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad u kojem se bombaš samoubojica zabio u konvoj vojnih vozila na putu prema zračnoj luci.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.