Čavara odbio pomilovanja za osam zatvorenika

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je Odluku o odbijanju molbi za pomilovanja za osam osuđenika u ovom bh. entitetu.

Istom Odlukom, on je prihvatio brisanje presude u jednom te djelomično brisanje presude u drugom slučaju, prenosi N1.

Kako piše u Odluci, molbe za pomilovanja su odbijene sljedećim osobama:

  1. Dubravić (Aziz) Mersed
  2. Tufekčić (Zakir) Kenan
  3. Galić (Milan) Predrag
  4. Alić (Ismet) Anel
  5. Šehić (Šaban) Mensur
  6. Martinović (Faik) Edin
  7. Bekić (Redžep) Elvir
  8. Hodžić (Ekrem) Aldin

Presuda je obrisana Edinu Čeleniki iz Šerića kod Zenice. Kako je navedeno u Odluci, presudom Općinskog suda u Zenici za kazneno djelo šumska krađa, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Odluku o djelimičnom oslobađanju od izdržavanja kazne, Čavara je donio za osuđenog Slavka Lauša iz Livna.

Presudom Županijskog suda u Livnu za kazneno djelo ubojstvo, Lauš je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Presudom Vrhovnog suda FBiH izrečena presuda je preinačena na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Predsjednik Federacije donio je odluku da se Lauš djelomično oslobodi od izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od šest mjeseci, piše u Odluci objavljenoj u Službenom listu Federacije.

Čavara je ranije u nekoliko navrata uglavnom odbijao molbe za pomilovanja osuđenika.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Neka si ti Cavara potpisao zakon o razvojacenim braniteljima i tako rijesio jos 25 000 bosnjacke socijale. Hrvata tu nece biti ni 500 . Ali mora se tko zna za sto je Bakir Covicu ruku zavrnuo. Sve se svodi na politicku trgovinu i ucjene. Taman onoliko koliko hrvata izvedu revizijom mogu namiriti za razvojacene pripadnike Armije i socijale. Jer bosnjaci tako kontroliraju ovo ministarstvo boraca da nasi ne mogu prismrditi nicemu i niti jednom spisku. Od dejtona do danas sa omjera 1/2.8 u korist Armije i HVO sada je omjer 1/18 u korist Armije sto se tice stradalnika i drugih primanja po tom osnovu. Sve nane, didovi svi bili borci, provjerit to nitko i ne smije…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.