Dvije žene “pale” pri krijumčarenju cigareta i tekstila

Službenici Postrojbe granične policije Gradiška 2. lipnja 2017. godine spriječili su krijumčarenje 1.665 kutija cigareta FM bez trošarinskih markica. Otkrivene su u namjenski napravljenom bunkeru graničnom kontrolom Peugeota, bh. registracijskih oznaka, pri izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Vozilom je upravljala M. D. (1976.), državljanka BiH. Krijumčarene cigarete i vozilo privremeno su oduzeti. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv M. D. bit će dostavljeno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo “krijumčarenje“.

Dan ranije, 1. lipnja 2017., službenici PGP Zvornik  spriječili su nezakonit promet veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u BiH. Roba je otkrivena u Audiju, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljala M. S. (1975.). Bh. državljanka nije posjedovala dokumentaciju o podrijetlu robe. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, osoba i otkrivena roba predani su službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Pored toga, iz Granične policije javljeno je da u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo, na letovima iz Istanbula 2. i 3. lipnja 2017., službenici PGP Zračna luka Sarajevo nisu dopustili ulazak osmorici državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH. Sukladno Zakonu o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni za Istanbul.

 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.