Nove korona brojke za ŽZH i HNŽ

U posljednja 24 sata, u HNŽ i ŽZH ukupno je zabilježen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom.

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 89 osoba, od čega 18 retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 16 novozaraženih osoba nakoronavirusa iz Ljubuškog deset (šest muških i četiri ženske), Posušja četiri (jedna muška i tri ženske) te Širokog Brijega dvije muške osobe.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od COVID-19 preminuo je muškarac iz Gruda 1931. godište.

Od prisustva koronavirusa oporavile su se 34 osobe, iz Širokog Brijega 15, Ljubuškog 11, Gruda pet te Posušja tri osobe.

U samoizolaciji nalazi se 301 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirusa pozitivno je 257 osoba:

  • Široki Brijeg – 100
  • Ljubuški – 83
  •  Grude – 24
  • Posušje – 50

HNŽ broji 55 pozitivnih

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminule su dvije osobe (muška osoba iz Konjica, 1956. godište i muška osoba iz Gruda 1931. godište).

Na bolničkom liječenju trenutno je 89 bolesnika od kojih su 22 na invazivnoj i 7 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 485 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 55: 37 iz Mostara, jedna iz Stoca, jedna iz Čitluka, dvije iz Konjica, osam iz Čapljine, četiri iz Jablanice i dvije iz Rame.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 153 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.352 rješenja, priopćio je Krizni stožer HNŽ.

(www.jabuka.tv)