Dvije smrti u Covid bolnici, evo koliko novozaraženih bilježe ŽZH i HNŽ

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminula su dva bolesnika iz HNŽ-a: žena iz Mostara rođena 1946. godine i muškarac iz Jablanice rođen 1952. godine.

Ukupno je u ŽZH i HNŽ u protekla 24 sata zabilježen 91 novi slučaj koronavirusa.

Na području ŽZH na koronavirus testirano je 85 osoba, od čega je pet osoba retestirano.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 16 novozaraženih osoba na koronavirus iz Širokog Brijega 11 (pet muških i šest ženskih), Gruda četiri (troje muških i jedna ženska) te Ljubuškog jedna ženska osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se 15 osoba, iz Širokog Brijega šest, Posušja četiri, Ljubuškog tri te Gruda dvije osobe.

U samoizolaciji nalazi se 189 osoba, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na koronavirus pozitivno je 149 osoba:

  • Široki Brijeg – 62
  • Ljubuški – 51
  • Grude – 18
  • Posušje – 18

HNŽ bilježi 75 novih slučajeva

Na bolničkom liječenju trenutno je 78 bolesnika, od kojih je 23 na invazivnoj i pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 473 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 75: 48 iz Mostara, 12 iz Čapljine, sedam iz Jablanice, tri iz Konjica, dva iz Stoca i tri iz Neuma.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 94 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1.125 rješenja, priopćeno je iz Kriznog stožera ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

(www.jabuka.tv)