Dvije kaznene prijave protiv ravnatelja OSA-e BiH

Tužiteljstvo BiH zaprimilo je dvije kaznene prijave, protiv ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića, zbog više kaznenih djela, između ostalog, zlouporabe položaja ili ovlasti, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH povodom više medijskih upita o aktivnostima Tužiteljstva BiH, a u svezi pojavljivanja nezakonito snimljene snimke sastanka glavne tužiteljice Gordane Tadić.

Također, u prijavama se navode i nezakonitosti korištenja financijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i poduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama. Tužiteljstvo BiH na temelju prijava formiralo je dva predmeta, koja su dana u rad postupajućim tužiteljima u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, dodaju iz Tužiteljstva BiH.

Također, u okviru predmeta, Tužiteljstvo BiH će s partnerskim institucijama poduzeti sve potrebne aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Tko je poslusao snimak razgovora ovog lika u prostorijama tuzilastva BiH sa Gordanom Tadic glavnom tuziteljicom BiH Suda sve mu je jasno. Ovako nepismen, bahat, nekulturan lik na toj funkciji. Njegova komunikacija sa tuziteljicom, prica, obracanje, uvjetovanje, prijetnje. Strasno. Ono je dno dna. On kao direktor OSA a i Gordana Tadic koja se skoro uklopila u onu i onakvu pricu moraju odmah podnijeti ostavke. Cast onoj drugoj tuziteljici koja se tu zatekla koja je probala ostati dosljedna svoga posla i spasiti obraz tuzilastva. Osman glup bahat, nekulturan a Gordana podanicki se ponjela prema njemu kao glana tuziteljica i valja gluposti poput njega. Strasno je to poslusati i znajuci da nam ovi kadrovi vode naj odgovornije pozicije u drzavi. Osman spominje u istom kontekstu presjednika suda BiH , hvali se prijeteljstvom sa njim. Znajuci da je dobar i sa presj VSTV Lagumdzijom i da ima uticaj na njega onda narode zapitaj mo se gdje zivimo i tko nam vodi pravosudni i obavjestajni aparat drzave. Montiraju procese, zatvaraju nevine i sude one koji njima politicki ne odgovaraju. Veliki kriminalci su ocito sa njima u talu. Sto je i sam Osmanagic potvrdio u svojom lupetanjima. Stranka koja ga imenovala, koja ga stiti sve godine cuti. Clanovi presjednistva cute. VSTV cuti ili se svi boje da Osman ne objavi i o njima sto zna. Kuku nama sa ovim kriminalcima… Valjda je narodu sad jasno sto nas zavadaju na nacionalnoj osnovi i sta oni rade iza zatvorenih vrata… Ove dvije objave tajno snimljenih razgovora su dvije kapi u moru… Ovako su stimsni procesi za politicare, privatizaciju, ubistvo Leutara, Ugljena, Delalica, malog Memica, Dragicevica, policajaca u Sarajevu itd. Ratni zlocin je koga ovi upru prstom i montiraju mu optuznicu a ne oni koji su stvarni pocinioci teskih ratnih zlocina. Kako sada vjerovati istragama OSA iz vremena dok je ovaj lik direktor a znamo sto je prije bio i da je samo prenjeo oredmete iz AIDA i doveo za sobom sebi odane ljude… Znaci od rata na ovamo imamo obavjestajne sluzbe, sluzbu koja je u rukama jedne stranke SDA i pojedinaca koji se bave sa onim sto njima odgovara… Ovo je drzavni udar na pravni poredak jedne drzave i Ustav…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.