Dva neradna dana u siječnju u ŽZH

Zgrada Vlade i Skupštine ŽZH Županija u Širokom Brijegu, frontalna strana gdje glavni ulaz.
Iako je na razini Federacije BiH prema Zakonu o praznicima iz bivše Jugoslavije donesena odluka kako se neće raditi 1. i 3. siječnja, u ŽZH neće biti takav slučaj.

Naime, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj (“Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 9/04), 1. siječnja (subota) Nova godina i 6. siječnja (četvrtak) blagdan Sveta tri kralja neradni su dani u ŽZH.

S druge strane, u skladu sa ranije spomenutim Zakonom o praznicima u FBiH se obilježavaju Nova godina i međunarodni praznik rada – 1. svibanj. Navedenim zakonom propisano je da se Nova godina proslavlja dva dana (kao i praznik rada), i to 1. i 2. siječnja.

Ako jedan od dana u koje se slavi Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi sljedeći radni dan poslije ta dva dana. S obzirom da 2. siječnja 2022. godine pada u nedjelju, to će se praznikom smatrati i prvi sljedeći radni dan tj. 3. siječanj 2022. godine.

Produženi vikend u FBiH: Neradni dan je i 3. siječanj

(www.jabuka.tv)

7 komentara

    • Je i ovi sto rade u privatnika, samo bi da uhljebe moraju stalno na posao, navijaju non-stop da se mora poveaćati ucinkovitost a sami rade tek bijednih 10 sati dnevno i neki rade nedjeljom a vecina nije i taj dan koriste za smisljanje propagande protiv jadni vrijednih uhljeba, poneki napisu brdo komentara i pustaju polako kroz tjedan ono copy/paste, snalazljivi su

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.