Dva ključna hrvatska rukometaša pozitivna na koronavirus

Hrvatski rukometaši Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni su na koronavirus, objavio je Hrvatski rukometni savez.

Iako se pripreme hrvatske muške seniorske reprezentacije za Croatia Cup i Europsko prvenstvo odvijaju uz najstrože epidemiološke mjere, koronavirus se, poput mnogih drugih reprezentacija i klubova, probio i do hrvatskih redova.

Jutrošnji PCR testovi koji su dio obveze prema Europskoj rukometnoj federaciji prije dolaska na natjecanje, otkrili su da su dvojica hrvatskih rukometaša pozitivna, a to su ponajveće zvijezde Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić.

Oni se zasada osjećaju dobro i imaju blaže simptome, a prema propisanom protokolu stavljeni su u izolaciju.

Svi ostali igrači i članovi stručnog stožera negativni su i nastavljaju s redovitim treninzima, a 5. siječnja, svi će ponovno imati PCR testiranje.

EURO počinje 13. siječnja.

Hrvatska se nalazi u skupini s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine idu u drugi krug.

Već ranije je koronavirus napravio velike probleme u redovima Francuske, a srpski mediji ovog utorka navode kako se Covid-19 probio i u srpsku reprezentaciju.

Naime, kako službeno navodi tamošnji rukometni savez, na redovitom testiranju otkriveno je šest pozitivnih nalaza, među kojima su dvojica igrači. U pitanju su Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević.

Pozitivne nalaze na koronavirus još su imali izbornik Toni Gerona, trener vratara Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i jedan član srpske delegacije. Uz to, Srpski savez je naveo da se svi osjećaju dobro te da imaju blaže simptome.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.