Dujo: Uskoplje moramo obraniti od SIP-a – Jabuka.tv

Dujo: Uskoplje moramo obraniti od SIP-a

Država u kojoj tehničko tijelo za provedbu izbora odlučuje o temeljnim građanskim pravima ili konkretno o biračkom pravu, ne može dobiti pozitivnu ocjenu demokratskog uređenja.

Središnje izborno povjerenstvo BiH odlučuje o izbornim pobjednicima derogira biračko pravo te svoju ulogu krojača izbornih rezultata manifestira kroz sve izbore, riječi su Stjepana Duje, novoizabranog načelnika Novog Travnika za Art.info, nakon određenih špekulacija da nedostaje “vreća” dopisnih listića odnosno slavlja u općini Gornji Vakuf-Uskoplje od strane SDA, iako rezultati još nikako nisu službeni, a očito ni brojanje završeno.

Mala razlika između Seada Čauševića te kandidata HNS-a Dražena Matišića ponovno je medijsku pažnju okrenula ka ovoj srednjobosanskoj općini.

Naime, upravo je Dujo prije četiri godine na vlastitoj koži osjetio nerijetko neprincipijelan rad SIP-a koji mu je tada onemogućio pobjedu, odnosno fer utakmicu te odbio prebrojati preostalih 160 dopisnih glasova iako je razlika u tom trenutku bila 112 u koristi tadašnjeg načelnika Refika Lende. Slično bi se, sve su prilike, moglo dogoditi i u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

U nedjelju će se u 12 sati na Lebinom trgu u Uskoplju odžati mirni skup. Kako se navodi u pozivu, sugrađani Gornjeg Vakufa – Uskoplja pozvani su da ponesu svijeće u znak smrti demokracije.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.