Dugoročnu podršku domaćem gospodarstvu Konzum nastavlja kroz novi projekt ”Proizvedeno u BiH”

Podrška domaćoj proizvodnji kontinuirano je opredjeljenje poslovanja Konzuma, te je s ciljem dodatne promocije domaćih proizvoda pokrenut projekt ”Proizvedeno u BiH”.

Ideja projekta je da se istakne značaj domaće proizvodnje kako izvorno domaćih proizvoda tako i stranih brendova koji su pokrenuli proizvodnju u BiH, zaposlili domaću radnu snagu i koriste domaće sirovine.

Tako je Franck pokrenuo proizvodni pogon za preradu i proizvodnju kave u Grudama, sokove Pipi i Spezi proizvodi Hercegovina vino u Čitluku, Harmony papirnati program nastaje u Banja Luci u obnovljenoj tvornici SHP Celex, a također u Banja Luci proizvode se Max Clean sredstva za čišćenje, Hellena sredstva za osobnu higijenu i Orlando omekšivači za rublje.

S druge strane, pohvalno je da sve veći broj domaćih brendova privlači pozornost i naklonost velikog broja potrošača poput Maza krem namaza i Tops biskvita koje AC Food proizvodi u Velikoj Kladuši, brašna Zlatni puder iz Klasovih proizvodnih pogona u Sarajevu i mliječnih proizvoda Molky, Natura i Milkland, koje proizvodi Mliječna industrija 99 u Gradačcu. Također u ovoj tvornici isključivo od mlijeka otkupljenog s domaćih farmi nastaju mlijeko, vrhnje i jogurti Konzumove trgovačke marke Mila.

Sretni smo jer nastavljamo našu dugogodišnju kampanju podrške domaćoj proizvodnji ‘‘Volim domaće” koju smo intenzivirali prošle godine pod sloganom ”Kupujmo domaće jer domaće se voli jače”. Sada u nešto drugačijem obliku i s naglaskom na svu proizvodnju koja se odvija u Bosni i Hercegovini bez obzira na podrijetlo brenda želimo i dalje kroz niz planiranih aktivnosti sugerirati na važnost kupovine domaćih proizvoda jer time izravno pomažemo unaprjeđenje domaćeg gospodarstva, izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.

Podsjećamo da je prošlogodišnja kampanja Kupujmo domaće jer domaće se voli jače rezultirala značajnim povećanjem udjela domaćih proizvoda na policama Konzuma, koje su kupci rado birali za sadržaj svoje košare. Samo tijekom prošle godine Konzum je otkupio više od 6 milijuna litara domaćeg mlijeka i više od 4 milijuna litara mliječnih prerađevina iz domaće proizvodnje, te više od 10.000 tona voća i povrća od domaćih poljoprivrednih proizvođača.

Asortiman Konzuma je proširen za više od 1.000 novih domaćih proizvoda u kategorijama pakirane hrane, a zastupljenost domaćih neprehrambenih proizvoda uvećana je na 35 % u kategorijama sredstava za pranje, čišćenje i osobnu higijenu. Značajno je spomenuti i da više od 50 % proizvoda Konzumove trgovačke marke proizvode domaći proizvođači.

*Sponzorirani članak