Dugo se čekao, a na kraju razočarao prodajom – Jabuka.tv

Dugo se čekao, a na kraju razočarao prodajom

Apple reže narudžbe komponenti za 20 % u odnosu na planove iz prosinca prošle godine. Onaj u kojeg su polagali velike nade podbacio je gadno i ispostavio se njihovom najvećom pogreškom.

Sve otkako je Apple 2016. lansirao iPhone SE, Apple fanovi i štovatelji kompaktnih telefona od Applea su željeli samo jedno – moderni kompaktni iPhone sa zaslonom preko cijele prednjice.

Stigao je listopad i Apple je predstavio iPhone 12 seriju sačinjenu od četiri modela – iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro i iPhone 12 mini. Ovaj potonji trebao je biti sve što su ljubitelji kompakta željeli.

Friški iPhone, moderna dizajna, premium kvalitete izrade, vodootporan s najnovijim čipom, FHD OLED zaslonom i kamerama i bez punjača u paketu. Baš kao i ostatak iPhone 12 ekipe.

iPhone 12 mini stane u svaku šaku i svaki džep i nešto je najslađe što je Apple ikad napravio. Ali…

Ispada da ga nitko ne želi. Prodaje se značajno slabije od Appleovih očekivanja, a tvrtka revidira prognoze. Od dobavljača navodno više komponente iPhone 12 mini ne naručuju, a ono što se da preusmjeravaju na iPhone 12, 12 Pro i 12 Pro Max, piše SmartphoneHrvatska.

Umjesto planiranih 96 milijuna iPhonea do kraja prve polovice ove godine sad se nadaju prodati 75 milijuna telefona.

Snažna potražnja za tri preostala modela Appleu ipak donosi rekordne prihode od rekordnih 111.4 milijardi dolara u posljednjem kvartalu prošle godine.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Pa dobro, ima jednostavan razlog za to, vec iPhone 12 i 12 Pro su zaista kompaktni modeli za DANASNJE standarde, tako da vecina odabere kompromis izmedju prevelikog i premalog zaslona za danasnje potrebe. Ali ako ustraju, vjerujem da ce uspjeti progurati i Mini.

      • Moguce i to, nego mislim da je malo i cijena utjecala, jer za ne previse novca uzmes 12 ili 12 Pro cak, a mini sam drzao u ruci i meni je evo premal, ne znam da je za vecinu ljudi. Ne kazem da treba 12 Pro Max, ako nekome ne pase ni to, ali 12 12 Pro su bas optimalni u usporedbi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.