Dubioza kolektiv, S.A.R.S. i Frenkie zapalili Arenu u Zenici

Događaj za koji se tražila karta više, prvi regionalni Red Bull Soundclash, ispunio je sva očekivanja, a mnoga i premašio. Dubioza kolektiv i S.A.R.S. sinoć su priredili istinski spektakl, bacivši u delirij prepunu Arenu u Zenici.

Atmosfera je proključala i prije nego su se Dubioza i S.A.R.S. uopće pojavili. Naime, domaćin večeri Frenkie i DJ Soul na samom početku su odradili ‘pakleni’ set koji je kompletnu Arenu natjerao na gibanje. Već tada je bilo jasno da će ovo biti jedna od onih posebnih noći ispunjenih nevjerojatno dobrom energijom.

Izlaskom Dubioze i S.A.R.S.-a na scenu to se i potvrdilo. Arena je eksplodirala odmah pri početnim taktovima setova koje su odsvirali za zagrijavanje. I tako je ostalo do samog kraja. Bendovi su na dva stagea na suprotnim krajevima dvorane naizmjence svirali dok je publika, koja je bila između njih, cijelo vrijeme uglas pjevala svaku pjesmu.

Redale su se runde Red Bull Soundclasha: svirali su obrade, zatim pjesme drugog benda u svom stilu pa po tri svoje pjesme u blues, unplugged i heavy metal verzijama, da bi na kraju nastupili sa specijalnim gostima – S.A.R.S. sa Aleksandrom Markovićem Lamom iz benda Bolesna štenad, a Dubioza sa zeničkim vokalnim sastavom Bel Canto. Redao se i hit za hitom: Buđav lebac, Kažu, Perspektiva, Kokuz, Lutka, Blam…

dubioza_s.a.r.s.2 dubioza_s.a.r.s.3 dubioza_s.a.r.s.4 dubioza_s.a.r.s.5 dubioza_s.a.r.s.6

Aplauzometar, koji je mjerio reakciju publike na izvedbe bendova, cijelo je vrijeme bio izjednačen. Odnosno – “zakucan do vrha”. To i jest bilo najlogičnije, jer poanta Red Bull Soundclasha je kreativna i duhovita glazbena suradnja, a ne neko smrtno ozbiljno natjecanje ili “utrka na sto metara”. Kako je rezultat bio neriješen, bendovi su se složili da za pobjednika proglase Frenkieja.

“Službeni” dio programa time je bio završen, no to nije bilo dovoljno bendovima, koji su osjetili da se moraju još odužiti fantastičnoj zeničkoj publici, tako da se svirka nastavila i sljedećih sat vremena. Sve praćeno neprestanim plesom i skakanjem cijele dvorane. Jednom riječju, večer za pamćenje. Dubioza i S.A.R.S. su se na kraju spojili na jednom stageu, a nastupio je i poznati sarajevski ulični plesač Suvad Veletanlić, poznat iz spota za pjesmu Kokuz.

Na kraju, nepravedno bi bilo ne spomenuti i vrhunsku produkciju cijelog događaja – dvoranu, organizaciju, fenomenalan zvuk i rasvjetu, koji su zaista podigli standarde kad je riječ o organizaciji sličnih događaja u BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Predrag Vučković)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.