Dubioza kolektiv nakon dugo vremena ponovno u Mostaru

Na velikom koncertu koji u Mostaru 30. prosinca organizira Rock škola Mostar, nastupit će i jedan od najpopularnijih bendova u regiji, Dubioza kolektiv. Ekipa iz Dubioze tim je povodom ovih dana boravila u Mostaru, kako bi održali radionicu sa polaznicima Rock škole, koji će također nastupiti na ovom velikom open-air prednovogodišnjem eventu.

U Mostar Dubioza dolazi na poziv svog bivšeg člana, Orhana Masle Ohe, kojeg i dalje smatraju ”dijelom obitelji”. Oha je osnivač i voditelj Rock škole Mostar, a 30. prosinca će se na bini pridružiti svom bivšem bendu, u kojem je svirao perkusije, ali je ostao upamćen i po vokalu za jedan od najvećih hitova grupe – „Balkan funk“.

Na koncertu će prvo nastupiti mladi bendovi izrasli iz Rock škole, nakon čega će uslijediti kompletan koncert Dubioze kolektiv, koja je u Mostaru posljednji put svirala prije nekoliko godina.

”Ideja je da na eventu nastupi nekoliko bendova, ono najbolje što Rock škola ima, i da pozovem svoj bivši bend Dubioza kolektiv, moju drugu obitelj, da iskoristimo priliku da promoviramo ono što škola radi”, rekao nam je Oha.

Ekipa u crno-žutim dresovima objeručke je prihvatila Ohin poziv, u želji da da podršku radu Rock škole i podrži njihov novi projekt – širenje kapaciteta škole. Naime, prihod od koncerta namijenjen je opremanju njihovog studija za snimanje.

”Mi već neko vrijeme pratimo ono što Oha radi s Rock školom imislim da je to jedan od najznačajnijih projekata u Mostaru sigurno, a i u državi”, mišljenja je Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv.

Članovi benda su sa polaznicima Rock škole održali glazbenu radionicu, podijelivši svoje bogato iskustvo i znanje sa mladim mostarskim talentima. S njima su uvježbavali i jednu svoju pjesmu, koju će na kraju svog nastupa na Kantarevcu zajedno izvesti.

”Kad vidiš te klince koji sa jako puno entuzijazma sviraju, pokušavaju, trude se, i vide svoju budućnost na neki način povezanu s glazbom, sa rock’n’rollom, bude ti nekako drago,“ svoje utiske s radionice prenosi Vedran Mujagić, član Dubioze.

Rock škola Mostar postoji od 2012. godine, a kako popularnost i broj polaznika neprestano raste, sama po sebi se nametnula ideja opremanja vlastitog studija. S tim ciljem je pokrenut projekt velikog open-air eventa. Inicijalna krila projektu dao je Red Bull, a nakon što se u cijelu priču uključila i Dubioza kolektiv, na Kantarevcu se 30. prosinca može očekivati događaj kakav – po Ohinim riječima – Mostar dugo nije vidio, priopćeno je.

(Bljesak.info)

Komentiraj: