Društvo novinara BiH: Napad na bilo kojeg novinara je napad na sve nas

Brutalno premlaćivanje novinara BN TV Vladimira Kovačevića u Banjoj Luci, nažalost, samo je posljednji u nizu teških napada na predstavnike medija u BiH u posljednjih par mjeseci, navodi se u priopćenju Upravnog odbora Društva novinara Bosne i Hercegovine.

Na potezu su, ističu, institucije za provođenje zakona, od čije akciji ovisi hoće li napadi na novinare postati društveno prihvatljivo ponašanje, a novinarska profesija najopasnija u BiH.

Upravni odbor Društva novinara BiH također smatra da je krajnje vrijeme za zajedničku akciju svih novinara u BiH, odnosno da se sve udruge, sindikati, ali i pojedinci udruže u naporu da se zaustavi taj trend, dok ne bude kasno, priopćeno je iz tog društva.

Moramo shvatiti da je napad na bilo kojeg novinara u BiH ujedno napad na sve nas i da je potrebno više međusobne solidarnosti i podrške, jer smo svi prije svega novinari na istom zadatku, kazali su iz Društva.

Ne prejudicirajući rezultate istrage, pozvali su političke elite na odgovorno ponašanje prema medijima u predizborno vrijeme i upozorili ih da poruke mržnje koje su upućene prema pojedinim medijima mogu za rezultat imati napade kakav je ovaj posljednji na Kovačevića.

Banja Luka: Brutalno pretučen novinar BN TV

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.