Dron koji leti 225 km/h radit će s policijom i vatrogascima

Tehnološka tvrtka Sonin Hybrid iz Atlante je razvila dron koji može letjeti brzinom do 225 km/h, a namijenjen je žurnim službama koje prve dolaze na mjesta nesreće.

Dron nazvan The Recruit, osim velike brzine, ima i još jednu prednost, a to je tehnologija koja omogućava punjenje baterije tijekom leta. Također, The Recruit ima veliki kapacitet baterije i može letjeti duže od tri sata, otprilike tri puta brže od trenutno dostupnih komercijalnih dronova.

No, iako žurne službe (policija, vatrogasci i sl.) i danas upotrebljavaju razne vrste dronova, na tržištu ipak nema puno specijaliziranih dronova posebno dizajniranih za službe koje prve stižu na mjesta nesreće. Razlog tome su ograničeni kapaciteti baterija koje se često moraju puniti pa dronovi nisu praktični za dugotrajnije misije.

Zato The Recruit koristi sustav koji uz bateriju i koristi i benzinski motor koji omogućava punjenje baterija tijekom leta.

Uz to, opremljen je 4K kamerom sa 3x optičkim i 12x digitalnim zoomom, ima fiksno i mobilno praćenje, a tu je i FLiR infracrvena kamera za noćnu uporabu. Također, posjeduje zvučnike i dodatno osvjetljenje, a sama konstrukcija drona napravljena je od karbona, piše Računalo.com

Sonin Hybrid uskoro pokreće testni beta program rada drona The Recruit s policijom i vatrogascima u SAD-u.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.