Dražen Pandža imenovan za novog direktora Aluminija

Nadzorni odbor Aluminija d.d. Mostar, nakon provedene natječajne procedure, imenovao je Dražena Pandžu direktorom Aluminija. Pandža je do danas bio vršitelj dužnosti prvoga čovjeka Aluminija.

Na Pandžin prijedlog, imenovana su i još dvojica članova Uprave, i to Boris Vican na mjesto izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak, te Ivan Čale na mjesto izvršnoga direktora za ekonomsko-financijske poslove. Četvrti član Uprave odnosno izvršni direktor za pravne i kadrovske poslove bit će imenovan naknadno.

Članovima Nadzornoga odbora Društva koji su, prije današnjega imenovanja direktora i dvojice njegovih kolega u novomu sazivu Uprave, obavili razgovore s ukupno pet prijavljenih kandidata na natječaj, a Pandža je izabran kao najkompetentniji za prevladavanje krize s kojom je Društvo suočeno, priopćeno je iz Aluminija.

Inače, Dražen Pandža (rođen 1974.) u Aluminij dolazi u rujnu 2016. godine iz financijskoga sektora, u kojemu je stekao iskustvo u upravljanju ljudskim i materijalnim resursima organizacijske cjeline kojom je rukovodio, napose na poslovima planiranja proračuna i nadzora nad njegovom provedbom, te nadzora nad profitabilnošću organizacijskih cjelina. U Aluminiju je zaposlen kao izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove, da bi u lipnju 2018. bio imenovan vršiteljem dužnosti direktora Društva.

Boris Vican (rođen 1976.), kao dugogodišnji djelatnik Aluminija, dužnost izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak također preuzima u rujnu 2016. godine, s mjesta direktora pogona Elektroliza. Inženjer je strojarstva i u procesu pripreme doktorata u struci.

Ivan Čale (rođen 1979.), dipl. ekonomist, na mjesto izvršnog direktora za ekonomsko-financijske poslove Aluminija dolazi s mjesta direktora Odjela financijskih poslova Društva. Tu je dužnost obnašao proteklih pet godina.

Upravu Društva očekuje zahtjevan posao opsežnoga restrukturiranja i konsolidiranja poduzeća, kako u financijskomu, tako i u organizacijskomu smislu, a u prvom su redu obveze na provedbi zaduženja koje je pred njih postavila Skupština dioničara, na tragu posljednjega revizorskog izvješća (međunarodna kuća KPMG), navodi se u priopćenju.

(Fena)8 komentara

  • Ne, pljacka i urusavanje giganta se nastavlja do kraja….Vose dugova i hipoteka na firmi nego sto je njena normalna vrijednost. Svi direktori bivsi i sadasnji imaju milijune u nekretninama i novcu a firma dosla do stecaja. Nitko nije u pritvoru i nitko za taj lopovluk nije i ne odgovara… Ovaj direktor i saradnici ce samo dovrsiti zapoceto. Svesti sve u ravan,, propast,,…

  • E, sad je definitivno došao kraj Aluminija DD.Ovi ko fol novopostavljeni su i ujedno i stečajni upravitelji a pozivam tkz.Nadzorni odbor da se kolektivno ubiju kadu su izabrali ove kvazi stručnjake,nisu izabrali već aminovali Dragancetov izbor….

  • Do koliko miliona će se tolerirati minus, sad su na 370. Jel to ide do minus 500 ili kako već.
    U stečaj i prodati se nekome za 10 miliona eura, taj će ugasiti struju i sve prodati u rezani metal.
    Bog nam bio na pomoći, ne može raditi sa profitom već samo sa velikim gubitkom, i svim interes da radi???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.