Dražen Barbarić: Cijela BiH se treba ”mostarizirati”

Cijela BiH se treba “mostarizirati”, rekao je profesor politologije s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Dražen Barbarić u Podcastu Bura.

Barbarić je pojasnio kako “cijelu BiH treba mostarizirati” u smislu poštovanja načela konstitutivnosti kako je to učinjeno u Mostaru gdje je temeljno načelo BiH – načelo konstitutivnosti – operacionalizirano tako da nitko nikomu ne može nametati političku volju, nitko nikomu ne nameće političke predstavnike niti itko ikomu pokušava oteti novce.

Profesor Barbarić je u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura analizirao tri političke scene u BiH, predizbornu kampanju i ulogu međunarodnih dužnosnika u BiH.

Govoreći o prosvjedima u Sarajevu protiv izmjena Izbornog zakona kazao je kako su bili bizarni, a oštro je kritizirao i zahtjeve za uspostavom tzv. građanske BiH.

Govorio je i najnovijim geopolitičkim okolnostima i činjenici da tzv. građansku BiH uz Bošnjake podržavaju Turska, Iran i Njemačka, dok Daytonsku, sadašnju BiH, pokušavaju spasiti Amerika, Velika Britanija i Izrael.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

 • Malo sutra. Bosnjaci mostariziraju samo ono gdje oni nisu vecina a gdje su oni vecina oni to islamizirani. Od Dejtona do danas nase budale, izdajnici politicari pristaju na sve zivo i sve je išlo na stetu hrvatskog naroda. Sada punim ustima bosnjaci izgovaraju da treba ukinuti konstitutivnost naroda i zagovaraju unitarnu BiH gdje ce oni biti vecina i sve određivati. Na zalost blizu smo tog vremena…

  • Kako nisu vecina u Mostaru kad su zadnji lokalni izbori pokazali da su i u Mostaru većina jer je Mario izgubio izbore a na funkciju je došao prodajom glasa Naše stranke i Cavar bakice

 • Ovaj čovjek, koji priča ovo što priča je zaposlen na mostarskom sveučilištu. Živi u Širokom Brijegu. Dakle, dohodak ostvaruje u jednoj županiji, a porez plaća u drugoj!!??
  A razgovarao bi se i razglabao o stanju i statusu hrvatskog naroda u BiH.
  To tako jednostavno ne ide.

 • Ovo je hdaezov debelokožac koji si umišlja kao i svi ostali da su Bogom dani da sole pamet svemu i svačemu.
  Hrvati se trebaju R A D I K A L I Z I R A T I najprije prema hadezeu i njihovim poslušnicima,a onda prema poturicama i srbima.
  Sve što je Hrvat izborio puškom ovakvi su pričom o toleranciji prosuli,dok poturad maltretira Hrvate gdje god ima imalo većine.
  A takozvanoj RS se ionako nitko nije vratio stoga zbilja više nemoramo slušat sranja !
  Po ovakvima mi bi uz Širokom trebali napravit 3-4 kuće za migrante , džamiju, Slobi srbinu sa zorićevine izbjeglici iz Bugojna inače dat manastir da se zove po caru Dušanu itd itd…
  Dosta vas je sviju !

 • Vrijeme će pokazati, a pametni već vide da HDZ vodi krivu politiku. Već dulje vrijeme.
  Namjerno!? Pod ucjenom!? Neznanje!?
  Nemoć!?
  …razlozi za ovakvu katastrofu hrvatskog naroda u BiH leže samo u hrvatskoj politici i vodstvu. Dakle HDZ.
  Zašto je tomu tako, čitati će i učiti naša djeca u školama po Hrvatskoj, Irskoj, Njemačkoj ….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.